14/10/08

Mobilitat insostenible

Darrerament, he llegit diversos articles referents a una andana que hi ha al Passeig de Gràcia, de Barcelona. Pel que sembla els nous trens es queden a uns 50 cm, d’aquesta i, com deia un usuari: per pujar hem de fer escalada i per baixar, paracaidisme, “paracaigudisme” diria jo, perquè més d’un se la “fotut”.

En arribar a aquest punt, tenia preparada una llarga exposició en relació a la mobilitat sostenible i sobre tot, a l’accessibilitat que ens brinda Renfe i Adif. L’un i l’altre junts o l’un i l’altre per separat, tant me fa...

A veure si soc capaç de sintetitzar el que un sent quan li prenen el pel, quan el fan pujar i baixar d’andanes a les fosques o quan el fan caminar per les vies a les sis del matí. Tot això sense arribar al Passeig de Gràcia, tot això sense sortir de Blanes.


Per allò de la mobilitat sostenible, decideixes anar cap l'aeroport amb el tren. Per allò de la mobilitat insostenible has de prendre el teu cotxe per anar a l’estació, perquè a aquella hora, no hi ha bus...
Un cop allà et preguntes per on arribarà: serà el tren que hi ha estacionat o vindrà per aquesta via que està buida?.


No que va, cap de les dues opcions lògiques. El tren amb direcció Barcelona – Sants es troba estacionat darrera aquest doble comboi que mal veieu a la imatge, ni el veiem...Anem cap el final del comboi, saltem el mig metre que separa l’andana de la via, i comencem a caminar per aquesta a les fosques com si fugíssim d’algú...

I ara, veieu allà al fons les llums d’un altre tren?, doncs allà és on hem d’arribar. Tots aquells que hem tingut la bona idea d’anar amb tren, de creure en la mobilitat sostenible, amb l’accessibilitat i perquè no dir-ho, de creure amb la dignitat de les persones, hem hagut de fer tot això per arribar al tren que ens durà a treballar, a l’hospital, a l’aeroport o allà on ens dugui l’atzar.

Mentre feia les fotografies, a “corre cuita”, un senyor que anava al meu costat deia: Què bé, per fi una foto denúncia, ja era hora que algú digués quelcom. No ens tenen per res...

Hi ha histories que són per no dormir altres que, fan perdre el son.

10 comentaris:

Finestreta ha dit...

Sí, jo també n'he sentit molt a parlar, he sentit històries de tot tipus, de les iaies que no podien pujar-hi, de gent que queia del tren... Buf!!!

Montse ha dit...

No hi ha dret!
Les persones grans no poden anar en tren perquè passen aquestes coses que expliques. Jo sempre que he d'anar a Barna amb ma mare ho he de fer en cotxe, tant si crec en la sostenibilitat com si no.

Al final, ho engegaries tot a fer moltes de punyetes i que es fiquéssin la sostenibilitat allà on els càpiga!

Gràcies per aquestes fotos-denúncia! Per què no les envies als diaris?

Bona nit, company!

Rita ha dit...

És molt lamentable aquesta falta de consideració vers les persones.

Estaria bé que les enviessis a la premsa, com diu l'Arare.

Борис Савинков ha dit...

Tens un mes per presentar una reclamació a Renfe. Jo crec que valdria la pena fer-la. Només tens que fer un copiar i enganxar al seu formulari d'internet: http://www.renfe.es/atencion_cliente/index.html

Encara que no facin gaire res almenys en deixaràs constancia i els obligaràs a respondre. Si t'animes a fer-ho ja ens diràs que et responen. Pot ser surrealista.

Josep Lluís ha dit...

He fet cas a en Jaume, i ja està feta la queixa. Us mantindré informats del que em desinformin "ells".

Per altra banda dir-vos que avui, un mitjà de comunicació s'ha interessat pel tema.

Veurem que diuen uns i altres.

Unknown ha dit...

Jo "només" recomano un fòrum d'afeccionats al ferrocarril, al transport públic i també al privat:

http://www.transport.cat/

Allà veureu que les queixes i les incidències a renfe en general i a rodalies en particular.... tela.

I sóc un "amic" del ferrocarril en particular i ferm defensor del transport públic col·lectiu en general.

Salut !!

Ferran Porta ha dit...

Jo, com segurament tots vosaltres, n'estic taaaan fart de llegir denúncies però que ningú dimiteixi, que ningú solucioni els problemes i que aquests semblin enquistats. Què cal fer perquè algú faci alguna cosa?

És indignant.

miq ha dit...

És al·lucinant i indignant a parts iguals.

En volem les competències ja!!! i un finançament digne per a poder-les gestionar amb eficiència i qualitat.

Josep Lluís ha dit...

Després de llegir la web que proposa en genis, això sembla una collonada més ferran. Però, si no diuen res coherent en una setmaneta, formularé una denúncia a l'oficina del consumidor, tinc tota la documentació a punt.

I si Miq, és que ja no parlem de diners parlem de competència.

Quina pena tot plegat.

Anònim ha dit...

Tot i els problemes que veim que teniu a Catalunya, a Mallorca demanden trens.