19/3/09

Ego dixit


Tal vegada per allò de l'associació d'idees, avui dia del pare, m'ha vingut a la ment les declaracions que va fer el "papa" fa uns dies en relació amb la sida:

"no es pot superar aquest problema de la SIDA només amb eslògans publicitaris. Si no està l'ànima, si els africans no s'ajuden, no es pot resoldre el problema amb la distribució de preservatius: al contrari, el risc és que el problema augmenti" (llegit en el Periòdico de Catalunya).

Abans que m'acusin de "quesejo", vull donar unes dades:

La SIDA és una pandèmia que afecta Àfrica d'una forma tràgica. 24,5 milions d'africans pateixen SIDA (24.500.000 africans), sis mil d'aquests moren cada dia (6.000 africans).

Un país com Sud-àfrica té un 20% de la seva població, 600.000 sud-africans, portadora del virus de la SIDA.

Bostwana, 250.000 habitants. El 80% dels adolescents de 15 anys, estan exposats a contreure la SIDA i morir per aquesta malaltia. Estem parlant de 200.000 nens, perquè això és el que són, nens.

I la solució papal per a aquesta plaga és la invocació a l'abstinència sexual juntament amb l'acostament al pensament.

Mireu, que m'acusin de "quesejo" però això em sembla una bejanada papal. Com ho és demanar que l'església reparteixi entre els pobres totes les riqueses que segur, no té...

Em segueix venint a la ment que no fa tant, la meva dona i jo vam dur a la meva mare, al meu germà i a la seva cosina a veure la Capella Sixtina, al comprar les entrades li vaig comentar: Arrivo amb due signore anziane ed uomo amb problemi...(vinc amb dues senyores grans i un senyor amb problemes), davant d'això em va respondre: qui, tutto il mondo paga la stessa. (aquí tot el món paga l'entrada).

Ho vaig interioritzar i em vaig dir: paga, paga i calla, que això serveix per a ajudar al pobres...

I tornant al tema que ens ocupa, val dir que si, la única forma coneguda de sexe segur és no tenir sexe. Però atès que la vida contemplativa (evitar el pecat, conversió, purificació i caminar a les fosques per la fe) és qualitat de molt pocs. La resta dels mortals, hauríem de fer com tot bon professional sanitari. Abans de tocar qualsevol pacient: posar-se els guants de latex...

7 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Fot ràbia, que des del Vaticà surtin missatges com el de l'altre dia. En fot perquè molta gent hi creu, se'ls escolta... i així anem. Com a creient amb els peus a terra, l'actitud de la jerarquia catòlica em sembla deplorable.

Per cert, no sé què en diuen, altres jerarquies religioses, d'assumptes com l'ús del condó...

Montse ha dit...

Aquest home é beneit (que no beneït)

però ja sabem que quan no parla dels assumptes celestials, no parla ex càtedra! per tant... s'equivoca de mig a mig. Que algú li faci entendre que l'està vessant...

jo ja no crec en res, i menys des que em fan entrar a les catedrals pagant.

mai ha dit...

A vegades no sé ni perquè surten del Vaticà. Que es dediquin a cultivar pèsols !
Per cert, la foto és antiga ,oi ? si no ja entenc que l'hagis escollit pel dia del pare .

Forumblanes ha dit...

Com saben perdre els papers... quina pena que no sàpiguen adaptar-se als temps.
Ho potser sí, algú va escoltar a l'església a la segona guerra mundial, amb l'animalada que van fer els nazis, per no mirar més enrere... l'església sempre ha perdut oli, i ho continua fent.

No m'estranya que vagin perdent practicants, ningú entén res.

Fina ha dit...

És vergonyós i intolerable des del punt de vista científic.

Les seves pròpies paraules li haurien de passar factura algun dia.
Algun periodista, si no s'ha fet ja, hauria d'investigar i donar a conèixer quin tant per cent dels companys de feina del Ratzinger tenen SIDA.

Digue'm curiosa.

Josep Lluís ha dit...

Crec que hauríen d'afegir en el seu cantoral, aquella canço de Raimon que deia: "nosaltres no sóm d'eixe món..."

Unknown ha dit...

Estic amb tu...
L´esglèsia i jo fa molt que estem "renyits". La setmana passada van quedar servits entre el NO als preservatius i a l´abortament...