16/5/09

Celebracions esportives

Fotografies de la barca cedides per 1046. Gràcies.

Són/som molts els que a aquestes hores esperen que el Barça, tot i no vestir-se de curt, es proclami campió de la Lliga. Molts altres, però, esperen que aquesta celebració es dugui a terme per barrejar-se entre afeccionats, que sortiran als carrers per gaudir de la festa, i dur a terme els seus actes vandàlics.

Estic cansat d’aquesta gent, per anomenar-los d’alguna manera. Boicotegen els actes, malmeten tot allò que es creua amb ells: contenidors, papereres, quioscs, cotxes, aparadors, semàfors..., i el pitjor, posen en risc la integritat de les persones.

Aquesta darrera celebració, de la Copa del Rei, no va ser una excepció. Plaça de Catalunya (Barcelona). L’ajuntament ha valorat els danys en 40.000euros, 50 detinguts.

A Figueres (Alt Empordà), un grup de vàndals destrossa la seu de la penya del Real Madrid.

A Blanes (La Selva) destrossen jardins i una barca que hi ha a la Plaça Catalunya. Com que no n’hi ha prou, es dediquen a llençar pedres i ampolles de vidre a la policia local.

No se que en diu la legislació vigent de tot això jo, com molts altres, ho tinc clar. Primer identificar-los, després fer-los pagar les despeses ocasionades (els danys) ocasionats) i més enllà, a treballar per la comunitat: pintar bancs, netejar platges o boscos.

No se que en penseu però, no estic d’acord en que haguem de pagar entre tots les malifetes d’uns quants...

12 comentaris:

Les Coses són com Som ha dit...

doncs estic molt d'acord amb tu. Sempre hem de pagar els plats bruts d'uns radicals que ataquen amb violència. Són 4, i són porqueria amb aquests actes. No saben el què és el respecte.


Ja sé que pot semblar una mia dur, però es que em treu de polleguera!!

Ferran Porta ha dit...

Naturalment jo també estic d'acord amb tu. Penso que una part del problema amb el vandalisme és que la llei no és prou dura. No ho sé segur, no sóc jurista ni especialista en el tema, però intueixo que si el càstic per actes com els d'aquesta gentussa fos proporcional al mal que fan, s'ho pensarien uns quants cops abans de posar-s'hi.

De vegades trobo a faltar Monsieur Guillotine.

Montse ha dit...

Però... per què no es fa, això? no entenc que es premiï el vandalisme!

mai ha dit...

Fan que les festes es desllueixin. Hi hauria d'haver un càstig exemplar.

Forumblanes ha dit...

Les lleis no són prou dures ? Us heu preguntat perquè dieu això ?
Us diré una cosa, les lleis són bastant proporcionals amb els actes que es fan i les penes que s'haurien d'aplicar.
El problema és qui vigila per tal que es compleixin les lleis ?
Hi ha suficients persones que controlin aquestes animalades ?
Hi ha interès polític per tal que a aquests bàndols s'els apliqui la llei ?
Perdoneu-me, però el meu sentir és que a aquest país fa falta més seriositat i menys falsedat.
Les lleis s'aproven per justificar-se davant dels ciutadans i no per sol·lucionar problemes (com es poden aplicar si no van acompanyades de diners que dotin recursos per la seva aplicació...).

Algú s'ha preguntat si s'ha identificat a algun dels que van malmetre la barca de la plaça de Catalunya i de quina família són ?
Es clar, sempre que hagin estat identificats....

Aquí tot si val... i el pitjor, els danys els pagarem tots com a 'BONS CONTRIBUENTS' !!!
Quin fàstig de país.

P.D. Perdoneu-me però estic molt empipat, últimament veig massa merda sense escombrar. (torneu-me a disculpar pel meu vocabulari...)

Josep Lluís ha dit...

Com més anem, més poc valem...

Qui ho diu que ho hi haurà càstig forumdeblanes?, i tant!. El pagarem tu, jo, ell, ella, tots, menys qui van destrossar el semàfor, la marquesina, la barca, l’aparador de la botiga, etc.

I mentre tant, ja estan preparant una nova “bretofesta” el proper dia 27, si el Barça guanya la Champions.

Respecte a les identificacions dels personatges, tinc ganes de veure les imatges de TV Blanes (en el nostre cas), de ben segur en coneixerem més d’un. Serà aleshores quan ningú podrà posar el cap sota l’ala.

Des d’aquí, si tinc la opció de tenir-les, les penjaré perquè tothom els vegi. Crec que s’ha de donar publicitar “els bons actes” com aquests.

instints, ferran, montse, mai, comme ça, c'est pas possible.

Jesús M. Tibau ha dit...

és indignant que 4 individus que no mereixen el nom de persones desllueixin celebracions de qualsevol tipus

Unknown ha dit...

Estic d´acord amb tu i crec que pagar totes aquestes despeses amb els diners dels contribuents és una pena amb la quantitat de coses que es podrien fer amb elles...
Fa massa que les destrosses de les celebracions duren... ho han de parar ja...
Trobo que acaba la festa així és tristíssim.

Xavi ha dit...

Que la poli miri TV Blanes,......hi han imatges....no????o son nens de bona familia???........sempre es el mateix,quina pena de Blanes.....

Unknown ha dit...

Aquesta és la part més trista i incivilitzada d'aquestes celebracions. Segur que si es castigués justament qui ho fa, s'ho pensarien més.

Rita ha dit...

Coincideixo plenament amb el que dius. Crec que només fent-los pagar i pencar una mica, se'n farien càrrec del mal que fan...

Josep ha dit...

No multan a los infractores pillados en youtube,,, pues aqui tenemos a los de la barca y etc,,, asi que a darles caña y de la buena y que se publique en los medios el castigo,,, PERO NO AQUI NO PASA NADA ya lo pagamos todos.
Pena pero pena de Blanes de verdad.