17/9/10

Seguretat laboral

Madrid, 15 *sep (EFE).- La Unió General de Treballadors (UGT) va alertar que l'augment d'accidents de treball que no causen baixa es deu al fet que els treballadors no la sol·liciten per por de quedar-se sense ocupació.

El sindicat va reaccionar així en un comunicat després de conèixer que, segons les dades del Ministeri de Treball i Immigració, fins a juliol de 2010 va haver-hi 441.450 accidents que no van necessitar baixa, el 3,8% més que en el mateix període de l'any passat, i 376.840 que sí van causar baixa, el 5,9% menys.

A més, UGT va atribuir el descens del nombre d'accidents que requereixen baixa a l'augment de l'atur dels últims mesos, a la caiguda de l'ocupació en sectors de major risc com la construcció o la indústria, i al descens de la temporalitat i la nova contractació.

Finalment, va recordar que a Espanya cada dia moren dues persones a causa d'accidents laborals, 17 tenen un accident greu, 1.774 un de lleu i 52 són víctimes d'una malaltia professional.


Quan llegeixo noticies com aquesta, no deixo de preguntar-me que caram ha de passar perquè posem seny, perquè ens adonem que no som “supermans”, perquè no tenim consciència del perill, perquè no som capaços d’implementar les mesures de seguretat que tenim a l’abast, perquè, perquè, perquè...

Mireu, us penjo aquest vídeo amb diversos exemples d’accidents laborals. És probable que més d’un el deixi de veure ben aviat, no negaré que és cru però, us asseguro que comparat amb la realitat, és una veritable comèdia.

Em ve a la memòria algunes de les actuacions en emergència en les m’ha tocat ser-hi:

Pare i fill cauen d’una bastida, muntada en un cinquè pis d’una obra: 2 morts
Treballador cau d’una bastida mòbil, no estava lligat, no duia casc: fractura oberta de tíbia
Inspector d’obra cau des d’un tercer pis dins el forat de l’ascensor: en caure queda enfilat
a la cama, braç i esquena amb les varetes de l’encofrat.
Treballador queda ensorrat al obrir una rasa profunda: aixafament de les
extremitats inferiors.
Treballador perd la falange en quedar-se atrapat l'anell en una tanca.
...

4 comentaris:

Fina ha dit...

Ufff.....estic...mare meva.....l'he mirat tot però...ufff.

I tanta gent que s'hi troba...

Una abraçada.

Ferran Porta ha dit...

No s'entén, no té cap sentit. No s'entén ni des del punt de vista de l'empresari ni tampoc del treballador. Qui hi guanya, i què, treballant sense mesures de seguretat en feines que, òbviament, les requereixen? No s'entén, no.

Ricard ha dit...

Hola Josep Lluis!

Tens un gran pagina de seguretat. Molta sort en el concurs 20logs, y participo en Motor.

Salutacions,
Ricard

Josep Lluís ha dit...

És dur Fina però, la realitat encara ho és més...

Empresaris i treballadors, en aquests anys, han anat entrant amb calçador en aquesta Llei però, us en farieu creus dels problemes que hi posen uns i altres. Els uns per qüestions econòmiques, els altres, per comoditat: que m'he de posar aquestes sabates?, que he d'anar lligat?...

Gràcies Ricard, passaré per "casa teva".