18/3/07

Seguretat per nadons

Aquest post va dedicat a tots aquells que en breu seran pares, i en especial a JDA, un blogger amic que en pocs dies tindrà un “pollet”.

Si en altres ocasions he donat consells de seguretat adreçats a la gent gran, avui poso la vista en els més menuts de la casa, els nadons. Toquem dons un tema en el que s’ajunta la fragilitat d’aquests i la probable inexperiència dels pares, patidors per naturalesa. Per tant, hem de cercar solucions que ens permeti seguir amb una vida el més normal possible, i no deixar ni un segon la vigilància.

Us presento tres gadgets que em semblen prou interessants:


El primer es tracta d’un sistema de vigilància sense cables. Està composat d’una càmera i un monitor FTF color d’1,5”. La càmera transmet àudio i vídeo, en color o blanc i negre, en funció de la llum que hi hagi (visió nocturna, il·luminació per infrarojos). Es pot connectar a un vídeo reproductor i així gravar les imatges.

He vist algun model que amb un software adequat i connectat al PC, por analitzar apnees i altres comportaments diferenciats. Bé, em sembla anar molt lluny ja.

Arribant l’hora del bany, que millor que un termòmetre que ens indiqui la temperatura de l’aigua. Això de posar la ma, el dit o el colze no és massa científic. A més, ens alertarà d’una inadequada baixada de temperatura.

I per finalitzar, si els vostres fills ja son més grandets, un mòbil pensat per a ells. Amb suport 3G ens permetrà realitzar videoconferències, i un mode monitor, per tal de poder-los monitoritzar. També podran escoltar musica o veure vídeo, incorpora una memòria de 20 Mb, ampliables mitjançant targes transflash. En fi, tecnologia Imaginarium i Movistar.

5 comentaris:

JDA ha dit...

Merci per la felicitació... La veritat es que el "sistema gran hermano" ja el tenim... La resta... per ara amb un termómetre i una mica de sort ja mirarem de tenir-ho tot solucionat...

Josep Lluís ha dit...

Bé, com tot en la vida es tracta de no sobredimensionar les coses: les preocupacions, la vigilància, la por. De tota manera si és el primer, quan tinguis el segon veuras que les coses es veuen d'altra forma. Crec que se'n diu experiència d'això...
Salut

JDA ha dit...

Ara el que més ens porta de cap es el tema del part... la resta ja anirà vinguent :P

Josep Lluís ha dit...

Que tingueu molta sort. Ella com a protagonista principal, i tu, com a patidor en escena. Anys més tard, en dies com avui( dia del pare) t'adonaràs que s'ho val.
Amunt i força

JDA ha dit...

^_^