26/11/07

Health, la salut del nostre planeta


Per tots és conegut que vivim en una societat on el consum és un dels factors negatius més importants, que no afavoreix en cap aspecte la preservació del Medi ambient. Si tenim en compte que cada vegada consumim més combustibles, generem més residus i contaminem més la terra, el mar i l’aire, està clar que hem de fer alguna cosa i ràpid.

De totes maneres,a hores d’ara, cada vegada són més els que s’estan preguntant que poden fer per protegir el Medi.

Cadascú de nosaltres, en major o menor mesura, té un paper fonamental a l’hora de jugar en favor de la sostenibilitat del nostre planeta, amb gestos que tal vegada ens semblin irrisoris, si els veiem des d’una perspectiva individual, però que sumada a la dels altres adquireix un color especial.

L’aigua per exemple, la utilitzem per beure, per a l’alimentació de la família, per a la higiene personal, per a la neteja de les nostres cases.

El gest de rentar els plats, posar una rentadora o llençar de la cadena per exemple, representen el 93% del consum d’aigua familiar.

Fixeu-vos, tancar l’aixeta quan ens rentem les dents suposa economitzar fins a 20 litres d’aquest bé tan preuat.

L’energia. Què faríem sense electricitat?.

Per a reflexionar sobre això, pensem en el que succeeix cada vegada que hi ha una apagada, però no oblidem que la producció d’energia no és quelcom que cau del cel. Respecte a això, hem de posar en pràctica hàbits d’estalvi. Parar els electrodomèstics amb d’interruptor i no amb el comandament a distància. Quan no utilitzem l’ordinador, per exemple, parar la pantalla és l’element que més energia consumeix.

Els residus

Aquest “modus vivendi” actual genera cada dia més residus, anomenant així a un producte, a partir del moment que el llencem a les escombraries: menjar, piles esgotades, llandes, plàstics, sabatilles d’esport, etc. Són exemples quotidians d’això.

Respecte a aquest aspecte ja sabeu que hi ha mil formes d’actuar a favor del mitjà. Ordenant els residus per famílies: plàstics, papers, matèria orgànica, etc. Ara tan sols ens queda posar-ho en pràctica.
El gest del dia

Us proposo utilitzar el nou google el darkoogle, amb ell economitzareu un 20% de l’energia que consumeix el vostre ordinador. De 74 w/h, passareu a 59 w/h segons estudis realitzats.

Vist a: http://lesenfantsduweb.blogspirit.com/
Recorda, un gest teu es convertirà en moviment per a tots!!!

4 comentaris:

Xavi ha dit...

El meu gest del dia....separa la brossa,porto desde el 2005.hi han dos dies a la setmana que no passan a recollir ,res.Ves sumant,jo pago impostos igual que el que no separa,i pot llençar la brossa cada dia,es molt injust,molt.
jo separo,estalvio energia,hi ara vaig a mirar com fer electricitat amb energia eolica,m´han dit que es mes economica que la solar,i funciona molt bé.....no se.

Josep Lluís ha dit...

Bona tarda Xavi,
Felicito les teves iniciatives, de vegades no compartides amb qui les ha de desenvolupar finalment.
La situació actual del Medi no és cosa d'ara sinó, del desenvolpament industrial des de fa anys.
De les postures que duem a terme ara probablement no en veurem cap fruit nosaltres, però del que si n'estic conveçut és que comencem a preparar un món millor per aquells que més estimem: els nostres fills.
Una abraçada

Anònim ha dit...

hola precisamente esta semana denunciamos esto http://www.publiblanes.net/Que_pasada/2007/Que_Pasada_Espacio_Natural_La_Tordera.htm

QUIEN PROTEGE LA NATURA ?

La denúncia ha arribat a l’Agència Catalana de l’Aigua ¿ PARA QUE ?
de paso conocereis el blog den Xavi quien trata muy profundamente sobre la naturaleza que nos rodea. Blanes, La Selva.
Salutacions Josep.

Josep Lluís ha dit...

Bona nit Josep,
Si dic que la teva web és bona, algú pot dir que hi ha amiguisme. Crec que el millor és veure-la i jutjar-la un mateix, s'ho val.
http://www.publiblanes.net
Com a apreciació personal: m'agrada la pàgina i el seguiment que feu a molts temes del nostre poble.