2/2/08

icache



Per als amants de la tecnologia, aquesta és una època meravellosa: ipods, iphones i ara ens arriba l'icache. Un dispositiu electrònic, capaç emmagatzemar la informació continguda en les nostres targetes de crèdit, de dèbit o de qualsevol altra cosa que dugui un codi de barres.

Estem en un moment en el qual ja no són sol targetes de crèdit el que duem en les nostres carteres. Dia a dia s'ha anat incorporant les de la biblioteca, el gimnàs, l'hotel, amb el que la cartera s'ha anat inflant fins a estar a punt de rebentar. Per això, crec que en un futur no molt llunyà aquest gadget pot ser el candidat a buidar-les.

El sistema es basa en la clonació de la informació continguda en les bandes magnètiques de les nostres tarjes. Es transfereix d'aquestes al dispositiu, lloc on queda emmagatzemada mitjançant un complicat sistema d'encriptació.

Per a accedir a les dades emmagatzemades en el dispositiu, serà necessari entrar mitjançant una clau biomètrica basada en l'empremta digital del propietari.

D'aquesta forma, es desbloqueja permetent seleccionar la tarja que volem usar en aquest instant, carregant la informació en una tarja universal. Una vegada efectuada la transacció, situarem la tarja novament en el dispositiu moment en el qual, per qüestions de seguretat, esborrarà tota la informació.


Té unes dimensions de 102x68x8 mil·límetres
Està previst que surti a la venda a mitjans d'any (a EEUU, és clar)
I el preu, pot oscil·lar sobre els 99$

No puc negar que sóc un enamorat d'aquest tipus de artilugis però, se'm plantegen alguns dubtes:

Quant trigaran a hackejarles?. En aquest instant podem quedar-nos…

Què passa si un amb un dispositiu com aquests ens clonen la nostra tarja?...

A you tube ho veureu millor:

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Abans et robaven la cartera. Ara et robaran la cartera i t'amputaran el dit, el Parc Taulí ja pot anar ampliant quiròfans.

Josep Lluís ha dit...

“És el que te la biometria, uns perdran els dits, altres els ulls, i ja veurem fins on arribem”...