19/2/08

To be or not to be

Aquest cop, les noves tecnologies es posen al servei dels que encara no heu pres la determinació de deixar de fumar. Per a vosaltres, la companyia xinesa Golegin Dragon Group prsenta unes cigarretes electròniques que expulsen nicotina i fum al ser inhalades. Aquestes, emulen la sensació d'una cigarreta de debò solament que, segons diuen els seus creadors, sense els agents tòxics que duen aparellats les de veritat.

Fins a aquí tot sembla molt bonic si no fora perquè, els diaris locals qüestionen la seguretat d'aquest producte. Argumenten que els fumadors d'aquestes cigarretes inhalen més nicotina que en una cigarreta real. Com era d'esperar, executius de l'empresa desmenteixen tals afirmacions.

En aquests moments podem adquirir-los a Xina, Israel, Turquia i Austràlia i alguns països europeus, encara que preparen un proper desembarc als Estats Units. El preu de venda està al voltant dels 1.600 yuans, que al canvi són uns 208$ per peça. La compra sembla una mica cara, el manteniment quelcom més acceptable: un cartutx al que podeu treure-li unes 350 inhalacions (30 cigarrets) s'adquireix per uns 12 yuans o el que és igual, 1,56 $.

El tema de la cigarreta no em produïx cap sensació especial a no ser és clar, perquè de ser cert més d'un pot guanyar algun enter en la seva qualitat de vida. El que si em dóna calfreds, és una notícia sobre robots publicada en la revista Quo: Si pensen com humans i senten com humans, podrem evitar enamorar-nos d'ells? Molt aviat tindrem AMOR I SEXE AMB ROBOTS. Per descomptat sexe segur...

I cito textualment:

Si un robot diu que fa calor i a tu, efectivament, et sobra la roba, o si et comenta que la música està massa alta i tu hi estàs d'acord, acabaràs per pensar que sent i pensa com tu. Així que quan t'asseguri que t'estima mirant-te als ulls i et digui que ets l'ésser més especial de l'Univers, per què no creure'l?” Així descriu David Levy, expert britànic en intel·ligència artificial, com els androides del futur aconseguiran dur-nos a l'hort.

Els defensors d'un sexe futur eminentment tecnològic asseguren que dintre de 10 anys serà habitual tenir relacions sexuals a través de mons virtuals, menjo Second Life. De fet, la megaempresa tecnològica japonesa NTT DoCoMo ja ha desenvolupat un “perifèric” ideal per a aquestes relacions. Es diu O-Tsu-Shi-O-La meva i consisteix en una espècie de robot humanoide cobert de sensors que detecten i reaccionen segons les nostres carícies. Nosaltres, proveïts amb unes ulleres de realitat virtual, creiem estar veient i tocant a un ésser digital, un avatar com els dels mons virtuals.

Pas pel de els cigarrets, jo no fumo però, això ja és massa, no?...

Que en penseu?

7 comentaris:

JDA ha dit...

Com que no fumo... en el tema de la cigarreta "molona" no entro en el debat...

En el tema de sexe amb robots... bé... El tema sexe amb robots el tinc irremediablament lligat a l'episodi de Futurama on el Fry es pasa tot l'episodi liat amb un robot igual que la Lucy Liu... Així que en l'any 3000 podriem dir que serà habitual...

Jo la veritat... això de fer l'amor amb un robot ho veig com fer servir un consolador... el que pasa es que el robot en teoría serà més "gran" :O

Anònim ha dit...

La part de les cigarretes, me la saltaré directament... no fumo. Ara, la part dels robots... aixó ja m'ha tocat l'ànima.
S'ha de dir que molts homes funcionen com robots. No vull fer un atac feminista, ni deixar-vos malament.
Aixó de tenir sexe amb un robot, treurà passió i "chicha" a la situació. Es perdrà alló de les mirades d'amagat, els petons robats, les situacions divertides, els secrets, el "aquí te pillo, aquí te mato..."
Hi ha homes impossibles de substituir, sexualment parlant, que ho tingueu clar...

Xavi ha dit...

Es un tema interessant.....robots,i cigarretes d´ultima generació,jo hem quedo amb el robot de cuina de la meva dona,es l´unic que hi ha a casa,
ara be .....Un robot esta be fins que comença el negoci.....faran passar ITV,revissions,oli,xapa,pintura,nous accesoris,nova memoria,jajajaja,imagina al carrer la gent,el meu robot fa això,el meu fa de menjar,no fotis,si l´implantat la memoria de 80Gb de l´ Arguiñano,carai,jajaja,lo dolent es que comenci a contar acudits...
Ara be un robot com la dona dels teus somnis.....ja hi han,de silicona mira el que he trobat....
total es el que t´agrada,no deixa de ser un gadget,això si amb gust.
http://www.realdoll.com

Josep Lluís ha dit...

jda, per sort no hi serem allà per el 3000, de ser-hi, de què ens serviria la consolorobotina?...

norma, estic amb tu que hi molts homes/dones que actúen com a veritables autòmates, masses.
I sobre la resta: secrets, mirades ja m'hi veig...

xavi jajajaja, genial l'ITV, a veure aixequi les cames, ja, millor calo que si no...

Борис Савинков ha dit...

Això del fumar un cartutxo que llença fum no m'ha quedat massa clar. Si et fots nicotina igual, millor gaudir del tabac, no?

I el sexe robòtic no té dubte: els robots amb els robots.

Josep Lluís ha dit...

Jaume, t'ho diré en una imatge a modo de post...

Anònim ha dit...

Doncs quin avorriment! Serà com tenir l'home perfecte? si és així les reconciliacions estan condenades a l'extinció, jaja!