29/3/08

Seguretat o excés?


Des dels atemptats de l’11S a Nova York, l’11M a Madrid i del 21J a Londres, crec que hem entrat en una espiral de paranoia col·lectiva. Això ens ha dut a renunciar a una de les millors virtuts que tenim: la llibertat.

Tots hem d’estar, i estem, disposats a perdre una part important de la nostra quota de llibertat, a canvi de que se’ns garanteixi la seguretat però, està clar, tot te un límits.

Avui us porto un cas que vaig veure en un article de la CNN, tot i que la transcripció és literal del diari digital 20 minutos.

Tingueu totes les reserves perquè, aquesta notícia és només una part de la història però, de tota manera jutgeu vosaltres mateixos i digueu que en penseu.

15 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

I si algú porta una placa (genoll, per exemple), també te la fan treura? :-)
Realment excessiu, tot plegat.

Anònim ha dit...

A mi em fa l'efecte que ens hem tornat tots plegats una mica paranoics... El dia 11 marxo a Praga amb uns amics, i no volem facturar, i se'ns planteja el problema dels líquids. Per favor, sóc una dona, necessito portar xampú, gel, mascareta pel cabell, espuma, líquid per la humitat del cabell, crema per la cara, oli corporal... necessito portar líquids, és indispensable, i amb 50cl no faig res. Clar, i em diràs, compra a l'aeroport després de facturar, i segur que no trobo la meva marca... paranoics, tots paranoics...jajaja.

Josep Lluís ha dit...

ferran, just vaig pensar el mateix que tu: señor@, debe sacarse el implante de cadera, es un arma letal...

norma, el meu consell és que t'ho compris a Praga, no serà la teva marca però, evitaràs disgustos en un viatge que de principi a fi tot ha de ser alegria.

Apunta: Centre comercial Kotva, està a la Plaça de la República de "Nové Misto"

Deric ha dit...

realment sempre hem de fer excessos en tot

Xavi ha dit...

Les ulleres son un arma ,l´aigua nitroglicerina,i segurament que el pilot de l´avio ha dormit tres hores,això si que es un arma letal....no unes ulleres,l´aigua,o una colonia....

Anònim ha dit...

Moltes gràcies per l'adreça.
Si vols que et porti alguna coseta de Praga, ja saps, em fas un truc a un dels meus mòbils. Tens dos números de tres, em podràs localitzar, no...?

Josep Lluís ha dit...

deric, certament som diferents però, no en les millors coses...

xavi, no vull donar pistes però, hi ha tantes coses permeses que...
En realitat és el que tu dius: la son d'alguns pot ser molt pitjor.

norma, dos de tres és un bon percentatge però, que fem amb en murphy. Si ell fa acte de prèsència de ben segur que només tens cobertura del tercer...

JDA ha dit...

La meva última experiencia en aeroports.. .va ser al pasar la mochila de mà... Agafa el tiu del cacharro de raigs x i flipant em diu (un xic expantat) "Es posible que lleve usted un tipo de navaja multiusos de tamaño considerable?"... I jo li dic... "Es posible... la he estado buscando en casa durante unos días y no la he encontrado...." Al final resulta que s'habia desplaçat en un doble fons i per això no la trobava (i el detector de raigs x si que la va veure) Total... temps i temps buscant una eina megacompleta.. .i quan la trobo o la facturo i perdo l'avió... o la deixo a l'aeroport... Al final vaig nar de viatge de noses :D

El Judge Dredd (el del cómic, no la peli) té un bonic discurs que resumint diu "Si el que volem es una societat on triomfi la justícia... viurem en una societat sense llibertat..."

Anònim ha dit...

Creo que ninguno se dio cuenta de lo absurdo del tema ¿ unos piercings ? pero por favor es necesario ahora quitarse los pendientes para volar ? y los anillos ? las cadenas ? llevo cuatro pendientes en mis orejas si tengo que cojer un avion me los tendre que quitar ? esto lo considero toda una umillacion sin precedentes

Josep Lluís ha dit...

jda, completament d'acord. La seguretat portada a extrems com els actuals fa que la lliberat sigui tan sols un record.

anonimo, abusrdo lo mires por donde lo mires. Y la alianza, y el cinturón y...

Fixeu-vos la pinta que fem en els controls aeroportuaris: tots anem agafant-nos els pantalona emb les mans (ens han fet treure el cinturo) descalços, amb la xaqueta sota el braç, intentant posar-nos el rellotge...

Fins fa un temps tots erem inocents fins que no es demostrés el contrari. Ara, tots som culpables si no demostrem que no és així

Finestreta ha dit...

Hosti Deu n'hi do!!! Estem clarament paranoics... Ara falta el cas de la dona/home amb el piercing al clítoris/tita, que ja veuràs, tard o d'hora es donarà el cas!

Борис Савинков ha dit...

Ostres, tens raó. Jo crec que és desproporcionat. Però coneixent el sistema judicial nord-americà, només cal veure la carona que fa l'advocada de Mrs. Many amb les tenalletes a la mà. El que pensa reclamar d'indemnització deixarà en ridicul l'excès de seguretat que van tenir els de l'aeorport.

Josep Lluís ha dit...

Ai Finestreta, quin mal només pensar-ho. Tan se val si el piercing és mascle o famella, és una salvatjada.

Però com diu en Jaume, on hi ha pel hi ha alegria, sorry, volia dir pela...

Anònim ha dit...

i que cony pinta la teta?

Josep Lluís ha dit...

Hola anònim. La teta i el pearcing que l’acompanya hi és perquè, la notícia és precisament aquesta: en un aeroport dels Estats Units, li van fer treure a una passatgera el pearcing amb unes tenaces. Molt bèstia tot plegat. Però, això era al mes de març, ara la cosa està.... millor o pitjor?, decideix tu mateix.

Salutacions i gràcies per la teva participació.