2/9/08

Aire condicionat

Segur que més d’un cop has caigut sota els efectes d’un constipat d’estiu. Pot semblar una contradicció però, a pesar de la més que evident pujada de les temperatures, l’estiu és una de les èpoques més propícies perquè apareixien problemes de salut com un refredat, una grip o mals de cap.

El motiu? Tal vegada no hem de donar només les culpes a l’aire condicionat. (begudes fredes, corrents d’aire, de ben segur que afavoreixen l’aparició d’aquests símptomes) però, no hi ha cap dubte que té molt a veure.

Però, avui no vinc a parlar dels efectes de l’aire condicionat sinó, dels defectes del seu muntatge o millor dit, de la manca de vigilància i seguiment d’aquests aparells un cop muntats.

Fa dies que dono voltes pensant en el que passarà d’aquí un temps, més o menys llunya, amb tots aquests aparells que veiem muntats sobre els nostres caps. Un exemple pot ser la imatge que us proposo. Quatre aparells d’aire condicionat penjats a diferent alçada, (veieu el fanal). Les peces que els subjecten són idèntiques a les que munten en interiors, sense cap tipus de protecció. De ben segur la corrosió farà de les seves aleshores, la seguretat del lloc es convertirà en paper mullat.

Vull veure que en diuen les nostres ordenances municipals. De les vostres, que en sabem?...

6 comentaris:

JDA ha dit...

jejeje.. Jo visc en un refredat continu... a l'estiu per els aires acondicionats.. .a l'hivern per les calefaccions... així que a la tardor i la primavera normalment gaudeixo d'una o dos setmanes com a molt en que no tinc el nas tapat :P

I lo dels "aires acondicionats penjants"... la veritat es que sí... que tens molta i molta raó...

Att, JDA ;)

Борис Савинков ha dit...

Són una gran font de conflictes: col.locació en llocs comuns sense autorització, sorolls que molesten els veïns, degoteig i fuites, vibracions, etc.. I ara afegim el que tu dius ben oportunament. Jo et diria que a més dels aparells d'aire un altre problema a mig termini seràn els revestiments de les façanes. S'han fet moltes façanes amb revestiments de pedra i tinguent en compte la qualitat del treball a la construcció veure'm el que duren sense despreniments.

Fina ha dit...

I els meteorits, heu tingut en compte els meteorits?

Ja només faltaven els aparells d'aire i les pedres de les façanes...

Això últim em preocupa bastant :-(

Jesús M. Tibau ha dit...

ara em faràs anar pel carrer mirant cap a dalt!

Ferran Porta ha dit...

Poca broma: fa temps que hi penso, en aquest tema, i em dóna francament mal rollo. El que em fa canviar de vorera, de debò, no són gats negres ni tampoc escales de mà, sinó aparells amenaçadors com aquests de la foto.

Salut.

Montse ha dit...

no sé per què no acceptem la calor a l'estiu i el fred a l'hivern... tchst,tchts, amb lo maco que és!