19/9/08

Sense ofici ni benefici

Crec que com tothom, tinc costums arrelats a la meva vida. Per exemple, un d’ells és escoltar la radio cada dia al llevar-me. Les noticies i el temps entre altres, per allò de sortir de casa sabent que ha passat al món mentre jo estava a l’altra dimensió. Però, de debò us dic que hi ha dies en que preferiria no saber res de res. Seria mes babau, estaria menys informat però, estaria més tranquil.

El dijous dia 16 començava així:

Fundació Jaume Bofill
Equitat, excel·lència i eficiencia educativa a Catalunya. Una anàlisi comparada
Una ullada a l’Informe PISA 2006

En equitat educativa Catalunya se situa a la mitjana europea. A l’interior de la societat catalana, no obstant, hi ha diferències significatives.

En excel·lència educativa Catalunya se situa clarament per sota de la mitjana europea.

Catalunya té un nivell d’eficiència en educació per sota de la mitjana europea.

D’acord amb el nivell socioeconòmic i cultural de les famílies, el nivell d’estudis dels progenitors i la despesa pública en educació, Catalunya hauria de tenir clarament millors resultats

UGT
Informe: els altres joves


Quasi 100.000 joves d’entre 16 i 24 anys ni estudien ni traballen

L’informe d’UGT, apunta al fracàs escolar a causa de l’abandó prematur de l’escola, com a causes principals.

A Catalunya resideixen 98.70 joves d’entre 16 i 24 anys que, ni traballen ni estudien. 6000 d’aquests , a més no estan cercant una feina...

Pel que sembla UGT va fer un informe fa tres anys, aleshores el nombre de joves que no estudiaven ni treballaven estava sobre els 65.000. Hi ha hagut un augment del 51,84%.

Algú no ha fet la feina!!!

I per si no fos suficient:

Experts alerten que l’edat d’inici dels nens en l’ alcohol està ja en els 11 anys

La mitjana es troba en els 13,8. To t i que baixa el nombre de menors que beu, els que ho fan abusen fins a emborratxar-se .


I a totes aquestes noticies esgarrifoses, hem d’afegir-hi aquelles que fan referència a la crisi: encariment dels preus, baixa de salaris (si tens sort) pèrdua de la feina, baixa dels interessos ( si tens estalvis), puja ja dels interessos (si has de pagar la hipoteca), inici del curs escolar (paga llibres nous, perquè la política d’aprofitar-los, no va amb nosaltres) (s’han de guixar), i així, un llarg etcètera de “bones notícies” que fa que un tingui ganes de tornar-se a posar al llit i dir: fins demà, a veure si tenim més sort!

Senyores, senyors: Bona nit!!!

7 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Sí, sí, Josep Lluís, és increïble. Tenia previst fer un post comentant aquestes mateixes notícies.

Sense voler pecar de catastrofista, és evident que les coses s'estan fent amb els peus i que la situació és insostenible.

Posem en marxa una revolució de vellut, entre tots plegats?

Salut.

Борис Савинков ha dit...

Buf, està creixent el nombre de persones que queden incrustades sense remei en la massa. Es a dir persones que ja no són autònomes com a persona. La manca d'educació i formació els ha privat del seu criteri propi i també de retruc de la seva llibertat. Un terreny fertil per idees totalitaries i simples de tota mena. Un món sense matissos. Un llenguatge bàsic. Bons i dolents. Blanc i negre. Si, si millor bona nit i esperem que demà s'arregli sol. Però no serà...

Montse ha dit...

Arggggggggggg...

Rita ha dit...

Tinc el mateix costum que tu quan em llevo i em passa el mateix. Cada dia em preocupa més aquesta societat que s'està construïnt. Aquests nanos que no estudien com els correspondria, aquests joves que han deixat l'escola i els que es droguen, cada cop més joves, són el nostre futur!
Ufff... M'esgarrifa, la veritat.
Bon dia!

mai ha dit...

El famós informe Pisa deixava Finlàndia en un lloc privilegiat. Me'n vaig anar a veure què passava allà l'hivern passat. L'Educació no té ni punt de comparació . Cert que les situacions dels dos països són diferents però encara n'hem d'aprendre molt.

Josep Lluís ha dit...

ferran, m'apunto a moviments pacifistes com la marxa de vellut. Com be dius, a veure si entre tots plegats...

jaume, que et puc dir. En el moment d'escriure això, fa poc menys d'una hora que he hagut d'anar darrera uns joves d'entre 13 i 18 anys, la seva diversió ha estat llençar pedres a la gent sense més ni més (com pilotes de tenis). Sort que no han fet mal a ningú, ni a mi mateix que he estat blanc dels seus dispars.

arare, arggg i més arggg

S'està perdent el nord rita, de la brúixola al GPS però, ben perduts.

I em pregunto mai, és tant difícil prendre exemple dels que ho fan bé?
Ens fem vestits a mida que ens queden tan malament...
Tu vas anar a Finlàndia, devies haver-te hagut d'endur algú amb tu...

Борис Савинков ha dit...

Descerebrats vivint a Xauxa ...