24/1/11

Fuites diverses

Merkel vol mà d'obra qualificada espanyola. El partit de la cancellera Àngela Merkel, la Unió Cristiano Demòcrata ha plantejat una proposta per atreure a joves aturats espanyols i portuguesos perquè presentin els seus serveis en ocupacions qualificades. La cancellera Merkel s'ha declarat predisposada a atendre aquesta proposta, i ja ha introduït aquesta qüestió en l'ordre del dia de les properes consultes regulars entre Espanya i Alemanya, que tindran lloc el proper 3 de febrer a Madrid, segons informa el setmanari alemany “Der Spiegel”.
Actualitzat 23 gener 2011

Noticies com aquesta, probablement farà content a més d’un però, a mi em posa els pels de punta. Anem a veure, crec que no caldrà argumentar-ho gaire perquè m’entengueu.

Si tenim clar que els nostres dirigents tenen ben clar (cacofonia necessària) que és millor gastar el pressupost en armament, en reialesa, en viatges, en diplomàcia i en qualsevol altra cosa que no sigui investigació i tot plegat, ho sumem a una crisi galopant (crisi galopant ara, perquè temps enrere hi havia diners de sobres, i ells pensaven i actuaven exactament igual)...

A ningú ha d’estranyar que en dos anys prop de 120.000 espanyols hagin abandonat la seva terra a la recerca de nous horitzons laborals. Hem perdut (altres països, més llestos que nosaltres han guanyat) joves altament qualificats -metges, biòlegs, arquitectes o informàtics- intententant escapar de l'atur, obtenir un salari atractiu i posar un sa equilibri entre vida i treball.

(Font: Adecco, gegant suís dels recursos humans)

Res que, tan sols 1 milió 333.693 espanyols viuen fora del seu país, segons el Cens Electoral d'Espanyols Residents a l'Estranger (CERA).

Arribats a aquest punt i, tornant a la noticia amb la que encapçalo l’article, permeteu-me fer unes preguntes:

Si per una banda em perdut els investigadors i ara estem a punt de perdre un altre contingent de joves amb ocupacions qualificades

Algú em pot dir amb qui ens quedarem?
Quin és el nostre futur?
En què coi esteu pensat?
...

(Ara, per acabar, ja només em restaria parlar-vos del que penso en relació a la compra de deute públic, per part d’altres països... millor no).
‎Encara serà certa aquesta fòrmula: 1/8C+(D-d) 3/8xTI MxNA

3 comentaris:

Salvador Macip ha dit...

Un país que genera aquesta mena de riquesa i després l'exporta a canvi de res té un futur una mica negre...

Josep Lluís ha dit...

No t’indignis Josep Lluís, doncs formem part d’un país, i quan dic país no em refereixo només al que nosaltres aspirem, si no que ho faig extensiu a tota la península Ibèrica, de individus que mai ha sabut valorar i defensar el què tenim a casa.

No parlo de l’actualitat, ja saps que tinc certa edat, i per tant la cosa t’haig de dir ja ve de lluny.

Aquest país sempre a tingut la mania de que allò que ve de fora és molt millor que allò que s’hagi pogut desenvolupar gràcies al potencial intern.

Per això no ens ha d’estranyar que la fuga de cervells recolzada o no per la sapiència política de torn, marxi de casa, acabi de formar-se i desenvolupi projectes fora.

Després el que aquests cervells aconsegueixin ja ens ho revendran, i oh! miracle, com que vindrà d’un altre país, noi, serà el millor del món, i ja no ens caldrà mirar si ha estat un dels nostres fills o, si et sembla millor cervells, qui ho ha portat a terme.

D’aquesta manera continuarem exportant a preu tirat, per després importar a preu d’or allò que hauríem d’haver defensat, recolzat, promocionat i venut nosaltres. Som un país de... posa-hi el qualificatiu que et vagi més bé.

Publicado por feedra para la seguridad en nuestro entorno a las 05/02/11 16:30

Josep Lluís ha dit...

fedra havia deixat el seu comentari en la versió en espanyol, he cregut que valia la pena que estigues aquí.