23/10/07

Maltractaments


Els qui seguiu aquest blog, recordareu que fa pocs dies vaig publicar un article relacionat amb els maltractaments. Tractava de la posta en marxa a Espanya, d'un serveitelefònic (016) d'atenció a les víctimes.

Durant aquests dies he seguit llegint notícies relacionades amb aquest tema, i no puc per menys que manifestar l'horror que sento davant actes de tal barbàrie i crueltat. No hem oblidar que estem parlant d'una de les majors xacres de la nostra societat. I no per això té fàcil detecció amb el que els uns i els altres, hem de donar suport a qualsevol víctima coneguda.

Estem vivint un moment en el qual moltes coses no van amb nosaltres. Ficats en la nostra closca mirem cap a davant sense veure, ni escoltar, ni tan solament sentir. No va amb mi!, és el lema...

Dades

Segons dades facilitades per http://www.lletra.org/spip/ a Delhi, Índia, cada dotze hores mor una dona cremada pel seu marit. Aquesta és ruixada amb querosè i encesa com una torxa. L'agressor denuncia el fet com accident o suïcidi i no hi ha més. Sabeu quin és el motiu de tal acció?. No considerava suficient la dot que van oferir els pares de la núvia. La opció és matar-la, així es pot casar de nou, i seguir novament amb el procès.

A Espanya per aquestes mateixes dates, però de l'any anterior, ja havien mort 75 dones a les mans dels seus marits. Dades de la Policia i la Guàrdia Civil xifren en 20.000 les denúncies presentades, tenint en compte que s'estima que solament un 10% dels abusos és denunciat per les víctimes.

Us proposo llegir diversos articles en les següents pàgines web, segur que no quedareu indiferents.

www.malostratos.com
www.node50.org/mujeresred/violència-oenege.html