8/10/07

Violència de gènere


Avui, aquest article va dedicat a una important iniciativa governamental que s'ha posat en marxa a Espanya. Es tracta del telèfon 016, un nou número d'emergències per a lluitar contra la violència de gènere.

El Ministeri de Treball i Assumptes Socials, ha invertit 1,7 milions d'euros per a engegar-lo. Darrera d'aquest telèfon hi ha professionals especialitzats en violència de gènere que atenen qualsevol trucada en castellà, català, basc, gallec, anglès i francès. També, poden atendre i ajudar a persones amb discapacitat auditiva al 900.116.016.

Des del passat 3 de setembre, data que es va engegar el servei en període de proves, s'ha rebut un total de 445 trucades, distribuïdes de la següent manera: 154 de Madrid, 80 des d'Andalusia, Catalunya 50, València 32, 29 des de Canàries i 27 trucades des de Castella-Lleó.

Les xifres parlen per si soles, i és que en el que duem d'any a Espanya, han mort 57 dones víctimes dels maltractaments de les seves parelles. Una veritable bogeria.

És important tenir en compte, que aquest telèfon no està dirigit només a les víctimes de violència sinó, a tota la societat en general: amics, familiars, veïns, a tots aquells que podem ser testimonis actius o passius d’actes tan deplorables com aquests. Amb una trucada, ens poden explicar de quina manera podem ajudar a algú que sigui víctima d'aquesta xacra.

Per a assegurar la confidencialitat de la víctima, perquè pugui trucar tranquil·la i demanar ajut, perquè el violent controlador no pugui tenir la més mínima dada d'aquesta trucada, mai apareixerà a la factura telefònica desapareixent immediatament de la marcació efectuada.
Al primer senyal de maltractament, !truca¡ I per a més informació sobre aquest tema, no us perdeu aquest article del diari el mundo:

http://www.elmundo.es/documentos/2004/06/sociedad/malostratos/alerta.html