14/11/07

Maletes (2a. part)


A aquestes alçades del viatge, espero hagueu triat el tipus de maleta que us voleu comprar, perquè en funció d'això la protegirem d'una forma o altra.

Si el model triat és del tipus dur, el millor és posar-hi una protecció plàstica d'aquestes amb les que emboliquem entrepà als matins. La protegirà de tota obertura no desitjada i del "tracte exquisit" que li donen en qualsevol aeroport del món en el moment de l'embarc i desembarc de l'avió i la passada per les cintes. Abans d'això, jo no m'oblidaria col·locar-li una cinta de seguretat que l'emboliqui.

Si hem decidit comprar una maleta tova, recordeu el vídeo que us vaig posar en el meu anterior article, la cremallera és un dels punts més vulnerables. Vist això, el millor és col·locar-hi una cinta de seguretat que atrapi el cadenat. Evitarà la possibilitat de moure la cremallera. Després d'això, l'embolcall amb el paper plàstic transparent no és mala cosa.
Recordeu que els lladregots no disposen de massa temps per a les seves maniobres orquestals amb la qual cosa, sempre dirigiran aquestes als equipatges dels viatgers més confiats.

En quant al paper plàstic transparent, hi ha qui en comptes de posar-lo en l'aeroport ho fa a casa seva amb el tipus casolà que venen en els supermercats. És més laborió, menys curiós però fa patxoca i per descomptat, és més barat.

Cadenats
Com sabeu, en aquest temps la seguretat és cada vegada més extrema, s'ha donat pas al que molts han considerat com la vulneració de la seva privacitat. Anys era impensable que ningú pogués obrir una maleta teva sense estar-hi present, sense que l'agent es posés uns guants, etc. Però avui tot això passa per alt quan hi ha la més mínima sospita que l'equipatge és potencialment perillós. Són molts els qui estan en contra d'aquestes mesures, no és el meu cas, jo sóc dels que prefereixen que m'obrin la maleta (dic obrin, no robin) si amb això s'asseguren que no hi ha cap perill en el vol. Tal vegada serà deformació professional, no ho nego.
Tenint en compte el que us acabo de dir, i si a més teniu previst fer un viatge als Estats Units, us proposo comprar uns cadenats de seguretat homologats per la TSA. Davant qualsevol sospita, que es convertirà en una segura revisió de l'equipatge, les autoritats aeroportuarias disposen d'un sistema per a obrir sense trencar aquest tipus de cadenat, amb el que una vegada efectuada la revisió, tornaran a tancar l'equipatge, mantenint la seva seguretat.
Gadgets

Per als amants dels artilugis n'hi ha alguns relacionats amb aquest tema, us presento dos que us poden agradar.

En el primer lloc el baglockalarm. Es tracta d'una alarma composta de dos elements. Quan aquests se separen entre si uns deu metres, aquesta comença a sonar de forma potent, delatant a qui hagi volgut fer una passejada amb la nostra maleta.

Aquest aparell en la seva versió “ninotet”,està sent utilitzat en molts països anglosaxons, sobretot quan van de compres amb els nens a grans magatzems. Si el nen se separa dels pares més del compte, avisa a aquests de forma immediata.

El bagdoberman és una versió modelada de l'anterior.

I finalment, ja arribant a tecnologia RFID, un emissor receptor que permet fer un seguiment de les maletes en tot moment. Però en aquest cas, el preu no creo que sigui tan assequible com els anteriors.



2 comentaris:

JDA ha dit...

M'agrada el del ninotet per no perdre el nen...

Quan arribi el moment ja veurem si m'he de comprar un :P

Josep Lluís ha dit...

Bona tarda JDA,
Si vols començar a mirar artefactes, aquí et deixo alguna adreça:

http://www.bebesymas.com/2007/07/17-childguard-pulseras per uns 21 euros

http://www.bebesymas.com/2007/07/20-domoblue-m2m-people-otro-localizador-de-personas per uns 130 euros

http://www.imaginarium.es/vIE/mo1_default.asp mòbil amb GPS per 69 euros

Prevenir és evitar ensurts.

Salut.