6/1/10

Reflexions del dia desprès

Perquè els nens puguin gaudir més dies els seus regals hem adaptat, més que adoptat, al Pare Nöel (Saint Nicholas o San Nicolás, Sinterklaas, Kris Kringle, Father Christmas, Papá Noel o Père Noel, com vulgueu anomenar-lo). El fet és que a causa d’això, el Reis Mags estan cada cop més decebuts per la nostra actitud poc fidel amb ells. Bé ells així, ressentits, i nosaltres cada cop més desconcertats perquè: com podem deixar els nostres fills sense regals el dia de reis? (per molt que els haguem donat el 25). Aquesta situació ens condueix, ineludiblement, a una “sentada” familiar que esdevindrà en una nova despesa compra , per allò de no ferir les seves il·lusions...

El resultat de tot això és que les nostres/vostres/seves carteres, es ressentiran una mica més, en moments que ja estan malferides.

No penseu que no entenc la situació. Tot i que els meus fills són grans també han estat nens, i per altra banda perquè ahir mateix, per raons que no venen al cas, em vaig convertir per uns moments en una mena de “Carter Reial”. Els nens embogien per donar-me la carta que jo, havia de trametre personalment al “Rei”. Les seves cares s’il·luminaven pensant, que en donar la carta tancaven el cercle que els duria a l’endemà, a fer els seus somnis realitat.

Sigui com sigui aquesta és la situació que vivim amb els nens per tant, no en parlem més punt i a part. Però altra cosa són/som els adults, deixeu-me explicar, no m’he begut l’enteniment:

En arribar a casa després d’un dia de festa, en el que m’he convertit el Rei Mag/Pare Noel fent regals a tothom veig a la televisió com a partir de demà els del “Tall Anglès” i els de “IQUEA”, entre altres, rebaixaran els seus productes fins al 50%. Coi, alguns dels que he fet els he adquirit allà mateix. Dos dies de diferència, i meitat de preu o el que és el mateix, dos dies de diferència i regal doble. (no vull que penseu que soc gasiu).

Bé, només es tracta d’una reflexió en veu alta però, no em negareu que les il·lusions tenen preu i que aquesta, és més cara en funció del dia...

És quelcom semblant a allò de: "avui t'estimo més que ahir però, menys que demà".

9 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

És ben bé com ho expliques, Josep Lluís. A casa meu hem optat per una variant diferent dels Reis: els petits (2 nebots) reben els regals el dia que toca, però la resta ens els dividim: algún el dia de Reis, algún altre la setmana següent, comprats de rebaixes.

Tradicionals, sí, però no babaus, hehe...

Josep Lluís ha dit...

La intel•ligència al poder Ferran, els babaus, a pagar….

Deric ha dit...

Sí, és el que passa cada any, per això jo mai regalo roba o si ho faig és amb un val que diu "A comprar tal cosa a partir del dia 7", així es poden aprofitar de les rebaixes. És clar que amb els nens no ho pots fer però el que els regales tampoc es rebaixa...

Montse ha dit...

Nosaltres ens fem VALS... però és clar, això és amb els grans. Els molt petitons han de rebre els regals el mateix dia de Reis.

Malgrat tot, deixa'm dir que jo vaig confeccionar "con estas manitas" els regals de Reis per a les meves joves durant l'estiu... i vaig anar comprant petits detallets i guardant-los, així em vaig evitar pagar preus abusius. Es tracta, sobre tot, sobre tot, de "pensar" i organitzar-se amb temps.

Peeeeeeeeeeeeerò... TENS TOTA LA RAÓ!!!!

Un petonet!

Fina ha dit...

Feta la llei feta la trampa.!:-)

Josep Lluís ha dit...

Serà qüestió de ser creatiu, imaginatiu i generós amb els vals de regal Deric. Com deia no es tracta de gastar menys però, tampoc més.

Tu poses en pràctica la primera, la segona i la tercera de les meves propostes Arare: creativa, imaginativa i generosa. Dediques temps i esforç en fer els vals. De ben segur que saben com agrair-t’ho.

Fina, s’ho val no?

Fina ha dit...

I tant que val la pena!.

A vegades he provat amb allò de "Déu t'ho pagui" , però no m'estalvio ni un cèntim. :-)

Xavi ha dit...

rebaixes....al ataque¡¡¡¡¡¡ es el millor...els reis aquest any amb tecnologia...per internet el 90%..i amb bons preus...sense cues,sense agafar el cotxe,i molt facil.......

mai ha dit...

Tens tota la raó. No deixem els nens sense regals però ens hauríem de replantejar quan i on comprem.

Bon any !