3/10/07

Campanya vacunació contra la grip



La seguretat ens arriba aquesta vegada en forma de vacuna, com a sistema preventiu davant la grip. I és que a Espanya moren cada any per aquesta malaltia aproximadament 3000 persones.

Val la pena actuar amb temps contra aquesta malaltia transmissible aguda, produïda per un virus, que ens ataca de forma estacional, sobre tot en arribar l’hivern.

Crec que no hem de ser com els homes de l’Edat Mitjana, que creien que la influencia dels astres i altres cossos celestials els produïa la grip. (D’aquí el seu nom influenz o flu, popularment en anglès).


El departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, va posar en marxa el passat dilluns dia 1, la campanya de vacunació contra la grip 2007. En aquesta, està previst aplicar de forma gratuïta aproximadament 1.500.000 dosis de l’esmentada vacuna antigripal, totes elles adreçades al diversos grups de població.

Hi ha diversos grups, als que de forma especial esta indicada aquesta vacuna:

Persones de 60 o més anys d’edat.

Persones residents en institucions tancades: geriàtrics, centres de malalties cròniques i mentals, etc.

Adults i nens que han estat sotmesos a vigilància mèdica l’any anterior, a causa de malalties cròniques metabòliques, incloent-t’hi la diabetis mellitus, malalties renals, anèmies, asplènia, neuromusculars greus o immunosupressions (inclòs VIH).

Infants i adolescents ( dels 6 mesos fins als 18 anys), que han estat tractats durant llarg temps amb àcid acetilsalicílic, que poden desenvolupar la síndrome de Reye, després de la grip.

Totes aquelles dones embarassades.

Està aconsellada també la vacunació a tots aquells individus o grups, que poden transmetre la grip a persones d’alt risc, com per exemple:

Professionals sanitaris: atenció primària i hospitalària.

Treballadors de geriàtrics, centres de malalts crònics, etc.

Persones que realitzen assistència domiciliària: infermeria, voluntaris, assistents socials, entre altres.

Els que conviuen amb persones d’alt risc.

Finalment es recomana la vacunació a tots aquells que efectuen serveis essencials per la comunitat. Hi estan inclosos:

Policies

Bombers

Protecció Civil

Entre el dia 1 d’octubre i el 30 de novembre, les vacunes estaran disponibles en els centres d’atenció primària així com a altres centres de vacunació.

2 comentaris:

Xavi ha dit...

QUINA POR,LA GRIP.......JO JA ESTIC VACUNAT,ENCARA QUE NO SE SI ES MILLOR .SI DESPRES LA POTS AGAFAR IGUAL,NO?NO SE MILLOR NO PENSAR....JO HO PASO MOLT MALAMENT AMB LA GRIP,MAS VALE PREVENIR.......

Josep Lluís ha dit...

El problema és que aquestes "bestioletes" tenen una facilitat extraordinària a les mutacions, i sembla que vagin un pas per endavant.

Bé, jo em vacunaré aquest any, ens han posat en els grups de risc, ja et diré quelcom quan l'agafi...