11/11/07

Maletes VS Maletes


Mira aqeuest videu: http://es.youtube.com/watch?v=o4_Jlw4XHl0



No fa tants anys, això de viatjar amb avió com ho fem ara estava reservat per els qui tenien una economia sanejada, per dir-ho d'alguna manera. Amb l'arribada de les companyies de baix cost, s'ha popularitzat aquest mitjà de transport i ja no hi ha excusa per a donar una volteta per aquests mons de Déu.

Arribats a aquest punt és quan hem de pensar en el nostre equipatge. Què ens duem, com ens ho duem i amb que ens ho duem?. Vaja, que em refereixo bàsicament a les maletes: toves o dures?

Maleta de fibra (sòlida)

A favor:

Ideal per a quan duus coses fràgils: vidre, perfums, etc.

I pel que es veu en els darrers dies, sembla que són més inaccessibles per als lladregots que ronden per les zones de seguretat dels aeroports. (per allò de perdre massa temps en obrir-les).

En contra:

Tenen com inconvenient la fragilitat als maltractaments que els infligeixen en els aeroports. El poc temps que hi ha per als embarquis es tradueix an fer les coses sense cap tipus de delicadesa.

Són una mica més pesades.

Maleta de tela (tova)

A favor:

Menor pes

Més resistents als impactes

En contra dos factors relacionats amb la vulnerabilitat:

Són fàcils d'obrir. Amb solament un llapis t'obren la cremallera i després de llevar-te el que duus dintre te la tornen a tancar. Si, si, duent el cadenat posat.

Les butxaques que solen tenir en superfície tenen dos aspectes negatius. El primer és que et poden llevar el que duguis dintre. El segon, que poden posar-te alguna cosa en el seu interior (perillós).

Imagino que pensareu que sóc un exagerat. Us deixo dos articles publicats en els darrers dies i vosaltres mateixos podeu jutjar:

Buenos Aires, 26 oct (EFA).- Vuit empleats d'empreses aerocomerciales van ser detinguts ahir a l'aeroport de Buenos Aires després de ser sorpresos mentre obrien maletes amb presumptes fins de robatori, van informar fonts policials argentines.

Aeroport de Barajas, 08 de Novembre de 2007 FONT ATLAS

La càmera ha estat gravant com un maleter, intenta robar en els equipatges. És un dels empelados de Handling que investiga la Guàrdia Civil. Mira a un costat i altre però oblida que hi ha més càmeres. L'empleat es centra en els embalums tous, les maletes de cremallera o borses de viatge a les quals fa una repàs exhaustiu. Menysprea deliberadament les maletes dures, donat que no li donaria temps a obrir-les.

La càmera l'ha estat movent un agent de la Guàrdia Civil des del lloc de control. Aquest any han estat detinguts ja 17 empleats.

I ara, mentre vosaltres decidiu que maleta compreu, jo aniré preparant el meu pròxim article que anirà relacionat amb la seguretat de les maletes.

4 comentaris:

Xavi ha dit...

el millor es retractilarles amb film....jajajaja,com una momia i despres amb precinte transparent,total el millor que pot passar es que perdin les maletes,jua,jua,jua........despres fas la reclamació,i ......qui sap...a lo millor tens sort.

Josep Lluís ha dit...

En el proper en parlaré del film tipus bocata, són molts els que ho fan...com amínim mñes baratet.

En un dels viatges que vaig fer als USA, les malestes es van quedar a Amsterdam, em van pagar la roba dels tres dies que van tardar. Ja t'ho explicaré en algun moemnt que ens veiem.

Xavi ha dit...

jajajaja,jo tinc un amic que la seva roba va donar la volta al mon,Singapur,Australia.Londres,Barcelona.
jajajaja,va anar a Bali i li van perdre l´equipatje,al cap d´un mes el van trobar,havia donat la volta al mon,.....jajjaja,quina sort....

Josep Lluís ha dit...

si, és com un acudit no?: el de dintre no ha sortit de casa i el de fora ha donat la volta al mon...que és?...