21/11/07

Nedar i guardar "la vida"




La prevenció d'accidents en zones aquàtiques, és quelcom que hem de tenir molt en compte en tot moment perquè si bé no podem predir-los, si podem prevenir-los.

Fa uns mesos vaig publicar una notícia relacionada amb la seguretat a les piscines. Perquè la falta de vigilància dels nens, causa a Espanya entre 75 i 150 ofegats en piscines, rius, platges i embassaments. Segons dades d'aquest tipus d'accidentalitat, més del 85% es produïxen en instal·lacions d'àmbit privat, sent els nens entre 1 i 4 anys els quals corren major risc de patir un accident.

Mesures preventives

N'hi ha múltiples i com observareu, no fa falta ser un especialista en la matèria sinó tenir sentit comú, seny. Us proposo uns quants exemples:

A les piscines, al mar, en el riu o a l'embassament:

No deixeu als nens sols
Eviteu els jocs perillosos
Tingueu barrada la piscina
Instal·leu alarmes d'immersió
Adopteu precaucions en l'ús de flotadors i matalassets
Tingueu un socorrista en la instal·lació ( si és pública)
Ensenyeu a nedar al/s vostre/s fills com més aviat millor

Tots i cadascun d'ells són de summa importància però, després de veure el video que avui us proposo, m'he donat compte que n'hi ha un que és vital: l'aprenentatge.

Tal vegada haurà qui es pregunti, que m'ha donat per publicar aquest tema en aquestes dates tan llunyanes per aquest tipus d'activitats. És cert però, si estem parlant d'implementar mesures preventives, i la més important és l'aprenentatge, crec que el millor és començar ara mateix.

El millor no és deixar -ho per a demà, comencem avui mateix.

Clica sobre la imatge per veure el videu

5 comentaris:

Xavi ha dit...

Tens tota la raó.La formació es vital,però la vigilancia tambè.
Molts nens moren ofegats a piscines,molts per manca de vigilancia.

Josep Lluís ha dit...

Per suposat que si Xavi, però si has vist el video t'adones que un nen de curta edat pot sobreviure a una ciguda a la piscina si l'han ensenyat a nedar. A banda tots els sietemes de seguretat mai estan de més: baranes, alarmes d'immersió, etc.
A mi el fet de pensar en un nen a l'aigua em possa els pels de punta. Més avui que s'ha patit a Tossa una circumstància fatal en aquest aspecte. Una vegada més ha mancat seny...

Xavi ha dit...

Anar a tirar fotos.......li ha sortit molt car.......molt,una pena.Aqui a Blanes tambè hi ha manca de seny,ahir al port amb el pas tancat al mur las onadas eran una pasada....hi havia gent amb nanos.....a LA Vila,amb cinta de la policia,igual,nanos i grans mirant el mar,jajajaja,que maco,no?inconscients.........el mar te la juga i molt,tindrian que posar barreres y no cinta,es millor,no?

Josep Lluís ha dit...

La gent no recorda el que va passar fa tres anys al moll. Sis persones van caure al mar, d'elles don van morir.
Recordo les maniobres d'RCP que vam haver de fer a dos homes...
Podem posar barreres, podem posar policies, podem posar de tot, però repeteixo que no podem posar seny a mingú...

Josep Lluís ha dit...

Ahir al matí, tot i estar de vacances, vaig haver d'anar al passeig s'Abanell, un tros del mur va caure efectes del temporal. Dons amb cinta, amb policia, vam haver de treure la gent de dintre la zona de seguretat...i amb males formes encara com a resposta...quina bejanada!!!