7/6/09

Ja està fet

Ja està fet, com molts (menys dels que ho haurien d’haver fet) he votat. Crec que és un deure triar els qui ens ha de representar però, no estic content. Hem arribat a un punt on no tries la millor opció sinó, la menys dolenta. I això no és bo. Tampoc ho és, el fet que els partits polítics no hagin estat capaços d’explicar-nos que significa el nostre vot, quina importància té, en que ens afecta. PSOE i PP han bipolaritzat un discurs, que res tenia a veure amb el que anàvem a fer. Per ells, ha estat com un sondeig del que pot passar en les properes eleccions generals, com si no coneguessin el país, què com molts vaixells va a la vela, segons el vent que bufa... i així ens va.

Són molts els que creuen que no val la pena anar a votar, el Parlament Europeu està molt llunya, res a veure amb la política del dia a dia. Dons estan una mica errats.

El Parlament Europeu, que avui sortirà d’aquestes eleccions, decidirà coses tan properes a nosaltres com ho és l’aire que respirem (Medi Ambient), el tipus de vehicles que conduirem (Indústria), la durada de la baixa de maternitat o quin tipus d’etiquetes duran els aliments. Un cop més decidirà com es gasten els euros de pressupost comunitari, quantitat gens menyspreable. Per tant, ens afecta, i tant que ens afecten les decisions d l’Eurocamera, i a partir del Tractat de Lisboa, encara més: política agrícola comuna, pesca, espai i transports.

Bé, ara només queda veure si no han guanyat, aquells que ens volen fer treballar més de 65 hores setmanals, aquells que no volen polítiques d’integració familiar, aquells que volen privatitzar la sanitat i abaratir l’acomiadament. En fi, que tots sabem del que parlem...

Bona nit.

16 comentaris:

Núr ha dit...

buff... Jo és que aquestes eleccions les veia massa... llunyanes? No sé si és culpa meva, que no me n'informo, o culpa «d'ells» que no em diuen de què serveix el meu vot.

...de fet, a més, després d'aconseguir empadronar-me finalment a Bcn, ahir era a Tgn... Un desastre!

Ferran Porta ha dit...

Sí que és important votar, sí. Des que ho vaig fer per primera vegada, amb 19 anys, no he faltat ni un sol cop a la cita amb les urnes.

En línia amb el que comenta la Núr, no sé si és que la gent passa de tot o que realment els polítics i els mitjans no serveixen per explicar. Sigui com sigui, un desastre.

Les Coses són com Som ha dit...

no he pogut votar, i no saps com de greu em sap, i més veient els resultats. Tothom pensa "el meu vot no canviarà res"... no hi estic d'acord!!

Les Coses són com Som ha dit...

aix, m'he de deixat de dir, que els primers que no cumpleixen són els mitjans de comunicació, perquè aviam, poca campanya s'ha fet comparat amb les nacionals o autònomes i si diuen que les europees són tant importants, doncs a fer més campanya tothom!!!

Mohamed ha dit...

Desgrasiadament, no tinc dret a vot, sóc immigrant, però m'encantaría votar.
Es patètic, que avui dia, la gent, tenint el dret a vot, no hi va, per això és una injusticia per a tots els que som immigrants.

Vull el dret a vot, o el dret a vot d'aquells que no l'aprofiten!!!!

Josep Lluís ha dit...

Núr, les veies llunyanes perquè així ens les han fet veure. La abstenció, brutal…

Jo crec Ferran que tots s’ha de donar el cop al pit. Els polítics per la seva ineficàcia i pèrdua de rumb. No és de rebut però, quina excusa tenen els mitjans de comunicació. Algú ens ho hauria d’explicar, no creieu?...

Completament d’acord Instints, els uns pels altres, la casa sense escombrar.

Però per la propera vegada, recorda el vot per correu, dona molta llibertat d’acció .

Mohamed, entenc el teu disgust. Els que poden no ho fan i, els que volen no poden. De tota manera et dic que amb això soc bastant radical. Tinc per norma no parlar de política amb aquells que han desaprofitat el seu dret a vot, donant com excusa que: total, no serveix de res o, jo no voto perquè no crec en la política. Dons si no hi creus, no opinis, això ens ho has deixat per als que si hem “perdut” el temps anant a votar...

Així ens va... a tots

Unknown ha dit...

Estic contenta! He votat! Sempre ho faig tot i que darrerament, precisament pel que dius i pels polítics que ens representen poso un sobret en blanc... si hi hagués algú amb carisme, i una miqueta de cara i ulls... però no trobo aquest polític... espero que algun dia existeixi...

Unknown ha dit...

Per cert, felicitats pel teu aniversari! ;-P

Judit ha dit...

Crec que les coses aviat faran un gir sorprenent. No falta gaire... I també crec que ens tenen por, cada vegada ens tenen més por... I si no... per què la tupinada d'II?
Ja es poden anar preparant...

Efrem ha dit...

Tant de bo tots sabéssim del que parlem. Tant de bo!! Perquè el fet de que guanyi la dreta quan tothom sap que a la majoria els interessos de la burgesia els són perjudicials, és preocupant. Hi ha una gran massa de treballadors que vota a favor de la seva pròpia explotació. Crec, en fí. Salut!

mai ha dit...

Ha passat com qui res i ja ningú en parla. Només es recorda a la Rahola dient que ella no aniria a votar sinó que passaria el dia a la platja.

Montse ha dit...

Ep! veig que és o ha estat el teu aniversari, deixa'm felicitar-te des de la vall del Rhône!

Dona't per felicitat,doncs!

petonets!!!

Daniela ha dit...

Buenas tardes,

Me llamo Daniela García, soy ciudadana de Blanes des de hace más de 10 años, y jamás me he encontrado con una situación tan desagradable con los socorristas de la protección civil y una chica policía de verano.

Yo he nacido aquí en España, pero mis padres no, tengo la piel Morena, pero eso no me hace ser diferente a los demás, tengo los mismos derechos que todos.

El Miércoles pasado, 12 de Agosto, hacia las 6.20h de la tarde, por un accidente, mi hijo de 11 años, en la cala san Francesc, se calló encima de unas rocas que había, entonces se hizo daño en la pierna y estaba sangrando, también se había roto un diente y sangraba también por la boca.

Entonces fuimos a la caseta de los socorristas, y les pregunté que haber si le pueden poner algo en la pierna porque estaba sangrando demasiado, los socorristas, eran dos más una chica que era policía de verano, me sorprendí cuando me dicen que no era problema de ellos y que ellos no eran médicos, y me lo dicen así tan tranquilos y la chica fumando como si nada.

Entonces, cogí al niño y me fui al hospital porque estaba sangrando mucho por la pierna y tenía un diente roto.

Y da la casualidad, que le expliqué el tema a mi vecina y me dijo que a su marido le pasó igual y los mismos socorristas le pusieron yodo y una venda y después llamaron a una ambulancia.

Por eso, con esta carta, quiero recibir una respuesta sobre el tema por parte de protección civil y la policía local, porque me he sentido rechazada por mi piel y no dudo de que sea por un tema de racismo. Si es así, entre yo y mi marido denunciaremos a los socorristas y a la agente de policía de verano.

Muchas gracias y esperamos una respuesta.

sal-sals@live.com

Montse ha dit...

Pom-pom!!!
que hi ha algúuuu?

petonets des de la Saône

Deprisa ha dit...

Tens raó. Es l' opció menys dolenta, tot i que la política cada cop em decepciona més. La idiotització de la població i la decepció que causa la corrupció fa que la participació sigui nul·la. Ben cert és que s'ha vessat molta sang per obtenir el dret a votar, però, què diria aquella gent de la política de avui dia?
Un salut,
Deprisa

Ferran Porta ha dit...

Josep Lluís, hola, passo a saludar-te perquè fa molt que no ens expliques res. Espero que només sigui perquè estiguis enfeïnat, però que estiguis bé.

Una abraçada,