24/9/08

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura



Avui, la seguretat en el nostre entorn s’adhereix a una nova campanya, una per el Medi Ambient. Perquè des d’aquí no volem que el Medi sigui “medi”, volem que sigui “sencer”.

Però amb tot, us he de confessar que no soc gaire amant de les campanyes. Aquesta per exemple: Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Del 22 al 28 de setembre de 2008.

No, no val amb una setmana, ha de ser un compromís plegat i per cada dia. No val adherir-nos avui per oblidar-nos demà. Em recorda una mica aquests que fan esport els caps de setmana, serveix de molt poc a no ser que vagis a la recerca d’una tendinitis, d'una lipotímia o de quelcom més greu. Serveix de poc si no hi ha continuïtat, si no es creen hàbits i sobre tot, si no tenim consciència del que fem, del que volem i d’allà on anem.

De tota manera, no vull ser dels que veuen el got mig buit, i donaré un vot de confiança a que això es un primer pas de molts que hem de fer.

A propòsit, no deixeu de participar en aquesta campanya, podeu guanyar un viatge allà on vulgueu, per dues persones.
http://www.setmanadelamobilitat.net/



8 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Noi, no sé què pensar. D'una banda crec que aquestes campanyes estan bé per concienciar tothom. De l'altra, em sembla una manera de justificar-se (els polítics) davant la ciutadania. Vols dir que serveixen per a alguna cosa? M'agradria creure-ho, però...

Núr ha dit...

Jo he votat pels idealistes! hihihi I penjaré el cartell al meu bloc perquè duri tot l'any i no només aquesta setmaneta!

Pel que fa a la campanya, no sé si servirà gaire o no. Crec que la gent que fa servir el transport públic té els seus motius i els que no el fan servir tenen els seus i no crec que els canviïn fàcilment. Jo sóc força fan del transport públic i em sap greu quan no funciona del tot bé i, la veritat, no em calen motius com per salvar el medi ambient o poder llegir més llibres, sinó que m'agrada força moure'm amb transport públic.

Així que... dut-durut!! :) Somriures!

Montse ha dit...

A mi no m'agrada conduir, però reconec que per anar a barcelona o a Girona (i més a Girona) és molt més còmode - quant a temps- anar amb el cotxe.

No m'agraden els "dies de" ni "les setmanes de", però entenc que els polítics han de justificar d'alguna manera que fan alguna cosa. Si és que la fan.

Petonets sostenibles!!

Les Coses són com Som ha dit...

No sé si creure'm que aquestes campanyes funcionen, ja que quan és alguna cosa altruïsta, tothom passa de tot. Si es fes aquesta setmana, i qui ni la complís se li posés una multa, ja veuries com es portaria terme!!
De totes maneres, posaré el meu vot de confiança.

Merci i petonets!!

Борис Савинков ha dit...

Per què seà que m'he assabentat de la setmana pel teu post i ara que ja practicament s'ha acabat. O sóc l'unic despistat del medi i de l'entorn o això és el que diu en Ferran.

Finestreta ha dit...

Jo, com la núr, sóc dels idealistes!!! I tu?!?!

mai ha dit...

Políticament ha quedat correcte. La gent que se n'assebenta, opina però la majoria no hi veu el que.

... ha dit...

La campanya és xula, és original. ja s'ho curren els publicistes, però noi haurien de venir aquí al Baix Empordà i provar d'anar a treballar amb qualsevol transport públic. Jo ho he intentat.
Si tens tot el temps del món, cap problema...perquè entre que la Sarfa va tard, entre que a l'estiu tot està ple de gent i el bus no passa,... uffff

Jo gastaria menys en campanyes i més en ampliar transport públic, freqüència,preu,...

Però bueno, suposo que no només els polítics han de fer un esforç, nosaltres també ens hem de mentalitzar. No ho tenim fàcil per canviar, s'ha de reconèixer.