13/1/09

Accidents de trànsit

Un cop més, en començar l’any, el govern ens ha facilitat les dades de morts per accidents de trànsit al conjunt d’Espanya. Novament, uns i altres, s’han felicitat per aquesta continuada tendència a la baixa, 559 menys que l’any passat.

Mireu, m’haureu de perdonar però, continuaré cridant als quatre vents: “2.182 més dels que haurien de ser”.

No sé ben bé que ens està passant però, ens estem insensibilitzant davant la mort. Accidents de trànsit, accidents laborals, guerres i fam continuen engreixant xifres, misèries i desesperacions. I mentre tant ho veiem passar com si no anés amb nosaltres. Serà per que no toca la nostra pell?.

Jo no vull perdre la sensibilitat, no vull deixar de tenir emocions, no vull deixar de plorar ni de riure. I crec, que ningú de nosaltres ha de continuar veient només xifres en aquestes morts. Darrera de cadascuna d’elles hi ha una família, amics, història i tradició.

Per això, us proposo un exercici: He triat un poble de Catalunya a l’atzar, un que més d’un de vosaltres coneix o com a mínim, n’haurà sentit a parlar.

Imagineu-vos-el ple de gent, de vida. Aquesta es la realitat avui.

Ara, penseu que cada dia el nombre d’habitants va minvant. Ja anireu llegint als diaris, a la radio i als telenotícies, com cada setmana un degoter de persones es va afegint a la llista dels que ja no hi son.

En arribar el 31 de desembre tothom haurà desaparegut.

L’Institut Cartogràfic de Catalunya farà desaparèixer aquest punt que ens identifica com a poble i, amb l’arribada del nou any, a començar novament. A veure, a qui li toca ara?...


Ajuntament de Cornellà del Terri


Població 2007: 2.106
Gentilici: cornellencs
Altitud: 96 m
Superfície: 28 Km²
Capital: Cornellà del Terri
Comarca: Pla de l'Estany
Àmbit territorial: Comarques Gironines
Partit judicial: Girona
Demarcació electoral: Girona
Província: Girona
Codi oficial estadístic: 1705610007
Adreça: Mn. Jacint Verdaguer, 4
Codi postal i localitat: 17844 Cornellà del Terri
Comarca:
Pla de l'Estany
Població 2007: 2.106
Telèfon: 972-594001
Fax: 972-594148
CIF: P1706100C
Alcalde President: Il·lm. Sr. Pere Vilà i Ferrer
Adreça e_mail:
cornella@ddgi.cat

10 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Tens raó, no s'explica que assumim com a part de la "normalitat" el degoteix de morts en carretera. A tothom li sembla horrorós, però la forma com es condueix a Catalunya i a Espanya no canvien en molts casos, i són la raó d'aquest degoteix. Conduir aquí fa por: no es respecten límits de velocitat, fins i tot hi ha qui no respecta línies continues o canvis de rasant!

I, parlant del tema, suposo que no compten com a "morts per accident de trànsit", però em posa els pèls de punta la de vianants que travessen els carrers (també carrers amples!) amb el semàfor en vermell. No tinc les dades, però em sembla que hi ha molts morts per aquest motiu. Tant costa esperar-se uns segons??

Unknown ha dit...

A mi em fa més por travessar els passos de vianants. N'he de travessar força cada dia i hi ha punts en què els conductors van molt de pressa i sempre temo que no parin i se m'emportin per endavant. Us asseguro que no seria la primera i l'última.

Montse ha dit...

Sembla que no donem gaire valor a la vida, veient com van les coses, eh?

Avui, venint per l'autopista hi havia un cotxe fent "el papallona" pel mig dels altres que es mereixia tenir un ensurt (no demano pas res greu, només un ensurt, o una bona multa)... però quan toca no hi ha cap agent a la vora, catxis...

Josep Lluís ha dit...

I no és només això Ferran, estem dinant, al telenotícies ens diuen que a la franja de Gaza en 18 dies hi ha hagut quasi 1000 morts. I continuem, sense moure una parpella...

Respecte als vianants, veure si hi ha estadística.

Hi ha una veritable trasnformació Núria. Tots els conductors sóm vianants però, en pujar al cotxe ens convertim en qui sap que... més valent, violent i insolidari.

I quan tingui l'ensurt Montse, que probablement no serà una denúncia, toparà amb una bona persona que va bé, sense fer cap bestiessa.

Xavi ha dit...

En los últimos 10 años la guerra ha provocado en los niños 2 millones de muertos, 6 millones gravemente heridos o permanentemente discapacitados, 1 millón de huérfanos o separados de sus familias, y 15 millones de refugiados y desplazados.Medio millón de niños son utilizados como soldados en 87 países de todo el mundo....Más de 2 millones de niños han muerto en las guerras en los últimos 10 años.....En la actualidad existen más de 40 conflictos armados en el mundo,no solo está GAZA,eso es lo que vemos, hay lugares que no interesan...Dos mil niños desaparecidos en Sierra Leona, se les usa como porteadores y las niñas se convierten en esclavas sexuales.Doce millones de niños en campos de refugiados, trescientos mil enrolados en las guerras,existen en el mundo 300.000 niños soldados a los que se les entrena para matar. Mientras, España vende armas a 23 países que violan los derechos humanos.Entre un 35% y un 45% de la inversión total en investigación del estado español de los últimos años se destina en realidad a proyectos militares,QUIEN DA MAS???Esa es la realidad de la especie humana,una especie que no evoluciona en este aspecto........sera su final??

Unknown ha dit...

Estic amb tots vosaltres! Espero que quedem algun que altre amb una mica de sensibilitat.
Jo quan he de creuar per un pas de vianant tot i que tinc en verd miro per si algun cotxe està apropant-se ja que conec casos que atrevessant tant tranquilament en verd se´ls han emportqant per davant i només sóm un troç de carn i després et quedes fet un nyap so sobrevius. Just abans de Nadal el marit de una amiga va tenir n accident de moto ell solet en una recta anant cap a la feina i es va quedar... bufff com vaig plorar quan m´ho van dir.
I quan veig les notícies m´he d´aixecar més de una vegada quan veig a les víctimes dels obusses plorant amb les dones, fills morts entre els braços... no puc amb aquest dolor.

Josep Lluís ha dit...

Una impecable visió 360º Xavi. És pot dir més alt però, no més clar. Jo he obert la porta i tu ara, obres totes les finestres d'aquesta casa.
Com sempre, gràcies.

I és que el degoter no para Syl. Abans d'ahir, una companya, el seu pare i la seva filleta de set anys van patir un molt greu accident de trànsit. No podem quedar-nos insensibles.

Gràcies per ser-ho com ho ets.

Deric ha dit...

quan portes les estadístiques a números més tangibles és quan te n'adones de la realitat, del que signifiquen

Jesús M. Tibau ha dit...

el trist és que la majoria d'aquestes morts són a causa d'imprudències estúpides

Fina ha dit...

Ostres sí, Josep Lluís. Per cert estan millor?.