6/6/09

Més enllà de la seguretat (o la seguretat del més enllà)


Avui, pensava fer-vos una reflexió personal sobre les eleccions però no, una trucada de la meva mare, ahir al vespre, ho va trasbalsar tot. Permeteu-me que ho comparteixi amb vosaltres i ja em direu quelcom. La veritat, no se si soc molt crític, si he perdut la capacitat d’adaptació o, quelcom no va bé del tot.

“Soc dels que té la sort de tenir una mare que, amb 81 anys està com una rosa. No te problemes de memòria, de mobilitat, ni de cap altre tipus que l’impedeixi fer una vida normal, tant normal com la meva”.

Cada dia, tant si ens hem vist, com si no, a les nou del vespre ens truquem, així m’informa de les darreres novetats i em dona la bona nit. Ahir, en un moment de la conversa em diu: “ah!, demà a la tarda em donen l’extremaunció”. Vaig tenir sort de no tenir res a les mans, perquè hauria anat tot a terra. Estàs boja?, li vaig dir jo. No home no, em va dir ella sense immutar-se, el rector m’ho ha proposat perquè, a aquestes alçades no sempre s’arriba a temps. És més, a partir d’aquí em perdonen tots els pecats...”

A mi m’heu de perdonar perquè repeteixo el que diu un amic meu: “es para mear y no echar gota”.

O sigui que l’esglèsia (un dels seus representats legals a la terra) ha decidit formatar la meva mare. A partir d’aquesta tarda ja es pot morir en pau perquè, ja té edat de morir-se. Per això li donaran l’extremaunció, ara anomenada unció dels malalts. És ben veritat que, la feina feta no té fronteres.

Tan sols desitjo que ni la meva mare ni cap dels que seran untats avui, vegi aquest acte més enllà d’un protocol merament religiós. A mi em costa quedar-me aquí i no pensar en altres coses...


8 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

No m'estranya que et quedessis descol·locat, Josep Lluís; dit així, pim-pam, és per emportar-se un sustu! Ara que, ben mirat, crec que la cosa no té gaire trascendència si, amb això, la teva mare es queda tranquil·la. Suposo que si ho ha acceptat/demanat/volgut, serà perquè per ella és important, no?

Això de "a partir d'aquí em perdonen tots els pecats"... és tant de la cosa catòlica, això! A mi em dóna yuyu, la veritat.

Rita ha dit...

Doncs a veure si ara li dona per començar a portar mala vida, si sap que ja no peca... ;-)

Bromes a part, a mi em sembla vergonyós, la veritat, que vagin menjant el tarro la gent per fer això.

De tota manera, com diu el Ferran, si a ella li està bé, naturalment a mi també.

Fina ha dit...

Caram, caram, caram, després entraré per: DIR LA MEVA, que ara faig tard a missa de 12.

Quina poca feina que tenen alguns.
També noten la crisi allà dalt?

Anònim ha dit...

Jo no ho trobo malament. Tampóc crec que ningú et "menji el tarro" per donar-te la extremaunció. És una opció personal. No sé com ha anat, peró possiblement el rector li ha proposat i amb ella li ha semblat bé per les seves conviccions personals.

De tota manera, entenc perfectament el teu "sustu".

Una forta abraçada!

Maria

Josep Lluís ha dit...

L'ensurt és meu, la manca de religiositat meva, l'escepticisme, meu, ho tinc clar però el "sustu", meu també.

I ella tant contenta, ben igual que quan et treuen un virus de l'ordinador. Està "neta".

A mi, el que em sembla vergonyós es la llei de la por: si no et portes bé... a l'infern. Això a segons quines edats, no és el mateix.

Núr ha dit...

En primer lloc, «em punxen i no em treuen sang», que queda més finet, eh, Josep Lluís? hihihi

En segon lloc, és un tema complicat. Independentment del que tu creguis, en aquest cas és ella qui ha de quedar tranquil·la i si hi queda amb l'extremaunció, que li donin! Tant de bo tots poguéssim marxar amb la maleta buida, sense remordiments, pel simple fet que un home ens perdonés els pecats en nom d'un ésser suprem!

En tercer lloc, espero que la teva mare et duri molts i molts anys, però en aquesta edat (com en d'altres) mai no se sap: el pare d'una veïna meva fa morir atropellat no fa gaire. L'home era gran, prò tenia una salut de ferro. No sabem quan pot arribar, prò arriba i, com et deia, si ella ha de quedar tranquil·la, benvinguda sigui l'extraunció!

No pateixis tant, home! ;)

Unknown ha dit...

No sé que dir... l´Esglèsia i jo no compartim les mateixes idees...
Però, pq ha volgut fer la teva mare això... algú li deu haver ficat al cap...

Xavi ha dit...

Carai¡¡¡¡¡aquesta es una nova activitat per l´estiu i guanyar "clients"...no?o es una nova campanya de publicitat?ostres es una mica fort.....