22/4/07

Canvi Climàtic

En aquests darrers temps, aprofito els caps de setmana per cercar informació sobre temes que, en el decurs d’aquesta, són del meu interès i crec que ho poden ser del vostre.

Darrerament els mitjans de comunicació ens parlen una i altra vegada del canvi climàtic, però sembla que la cosa no va amb nosaltres. En arribar el dilluns es parlarà novament del que ha fet el Barça, el Madrid i el Sevilla, i mentre tant, seguim llegint notícies com aquesta: Espanya patirà a partir del 2020 més onades de calor i incendis, mentre que els seus recursos hídrics (els nostres) es veuran reduïts. Això perjudicarà en gran manera a la gent que viu a la costa, i als pescadors, que viuen directament dels recursos del mar.

Els experts de la ONU en el seu darrer informe, de primers d’aquest mes, deien que una possible pujada de la temperatura mundial en 2 graus centígrads, suposarà l’extinció del 30% de les espècies, la caiguda de la producció agrícola i una elevació del nivell del mar de 4 a 6 metres.

Dècimes són la diferència entre estar bé o estar malament. Dècimes són les que veiem quan ens posem en el termòmetre i no arriben a mig grau (37,1º, 37,2º, 37,3º) i en passar d’aquí ja diem que tenim febre. Dons el termòmetre del nostre planeta ens indica això, té febre. Cal cuidar-lo, i això depèn també de nosaltres, no podem deixar la feina pels altres.

Novament us dic que cal que posem el nostre gra de sorra: més reciclatge, menys contaminació i tal vegada aturem una mica aquest monstre que hem creat entre tots plegats.

I aquí un interessant blog que parla d’aquest tema:

http://www.shashum.com.ar/noticias-tecnologia-col/2007/04/entre-20-y-30-de-las-especies-estn.html