1/4/07

Pare t'esperem


En aquests darrers dies hem pogut llegir a diferents mitjans de comunicació escrita, que la velocitat de circulació a la carretera N-II al seu pas per la comarca del Maresme, es limitarà a 50 Km/h en trams urbans i a 80 Km/h en els interurbans, segons han acordat el Servei Català de Trànsit i el Ministeri de Foment. L’objectiu reduir la velocitat i amb això la sinistralitat. A banda d’aquestes mesures s’instal·laran radars de control, senyalització nova i paviment nou.

Darrerament en els nostres pobles i ciutats, ha augmentat la posta en servei de passos de vianants elevats, esquenes d’ase, així com rotondes que no fan altra cosa que ordenar i reduir la velocitat.



Unes i altres mesures, són pal·liatius menors sinó prenem consciència del que tenim entre mans: la nostra vida i la vida de qui es posa al nostre abast.

Veieu sinó el que es pot llegir a la secció d’accidents de trànsit de qualsevol diari escrit d’avui dia 1 d’abril de 2007:

Burgos.-
Passades les onze de la nit, un vehicle envaeix el carril contrari de la N-I a l’alçada del kilòmetre 267. Un Nissan primera xoca frontalment amb un Seat leon. Un camió va envestir després als dos primers. Tres persones, una parella de 50 i 39 anys i la seva filla de 13 que viatjaven en el Nissan primera morien. Una altra nena de 13 anys que viatjava al Seat leon moria també com a conseqüència de l’impacte Els seus pares de 47 i 49 anys, així com un germà de 9 anys resultaven ferits.

Valencia.-
A les vuit del matí, es produeix una col·lisió frontal entre dos vehicles a la CV-60, a l’alçada de la localitat de Terrateig. A resultes d’aquest accident, han perdut la vida tres persones i sis, n’han resultat ferides, una d’elles molt greu. Aquesta darrera ha estat traslladada a l’Hospital de la Fe de València amb un helicòpter medicalitzat.

Ahir eren trobats els cadàvers de dos joves de 19 i 17 anys, veïns de la localitat sevillana de Lora del Rio. Havien caigut amb el seu vehicle en un canal, probablement al sortir d’una corba molt tancada.

Fins a les vuit de la tarda d’ahir, la operació especial de Trànsit amb motiu de la Setmana Santa, comptabilitzava 14 morts per accidents de circulació.

Es pot dir més alt, però no més clar. Només una reflexió: Ens cal prendre consciència personal, perquè sinó de seguir així, algun dia no hi serem per llegir notícies com aquestes, potser nosaltres en serem els protagonistes.

Recordeu aquell gadget que es va fer famós en els anys setanta?. Es tractava d’un porta retrat amb les fotografies de la nostra esposa i fills, ens recordava en tot moment allò de:


PARE T'ESPEREM!!!


No estaria malament posar-lo novament en servei...