29/4/07

Guardarails i conducció perillosa

projectes d'daptació de seguretat en guardarails

Aquest cap de setmana m’ha donat per llegir sobre els “guardarails”. Realment crec que són elements altament perillosos pels "motards". Sortosament el Servei Català de Trànsit i altres administracions han començat a canviar-los en alguns punts, per exemple a la C-17, a l’alçada d’Aiguafreda, en el cas de Catalunya, estan instal·lant en el seu lloc barreres de doble bionda. Una inversió inicial de 600.000 euros, que tant de bo no s’aturi.

I si les crítiques o les felicitacions van en aquest sentit cap a les administracions, no vull deixar passar la ocasió per donar un “toc d’atenció” a la vostra consciència. Ahir circulant per la N-152, per la zona de Ripoll, uns “motards”ens van avançar com una exhalació, el genoll esquerra quasi tocant al terra, la moto tombada crec que més de 45º, semblava més vol ras que una sortida en moto.

Es cert que els guardarails són perillosos i s’han de canviar, però també ho és la conducció perillosa tant per vosaltres com pels que circulem per les mateixes vies. Per tant uns i altres ens hem/us heu de “posar les piles” tot recordant que a casa ens/us esperen uns pares, uns germans, una novia o una esposa, i sempre, sempre, molts amics.