25/4/07

Ciclistes

Bé amics de la bicicleta, porteu el model que porteu, a partir de l’1 de maig es posa en marxa una dita que estava de moda fa molts anys: “ la letra con sangre entra”.

I és que tal i com anunciaven ahir diversos mitjans de comunicació, a partir d’aquesta data els mossos d’esquadra denunciaran a tots aquells ciclistes que no compleixin les normes de circulació.

Per si algú no les recorda, us faig un petit repàs de les més importants:


Taxa de alcoholèmia


Igual taxa que la resta de conductors 0,5 per 1000 cm3 de sang i 0,25 mg d’alcohol en aire aspirat.


Reflectants



Quan sigui obligatori l’ús de l’enllumenat, i circulant per vies interurbanes, els conductors de bicicleta hauran de portar elements amb reflectàncies que permeti als conductors de vehicles i altres usuaris, distingir-los a una distància de 150 metres.


Casc


Els conductors i ocupants d’una bicicleta, hauran d’utilitzar casc de protecció homologat o certificat, quan circulin per vies interurbanes, excepte en rampes perllongades, per raons mèdiques i en condicions extremes de calor.


Llums

Les bicicletes que circulin a la nit, o amb condicions en les que la resta dels vehicles ha d’encendre els llums, hauran de portar llum en la seva part anterior i posterior, així com elements catadiòptrics.

2 comentaris:

JDA ha dit...

Ostres... doncs la notícia se m'ha pasat per alt... Em sembla que demà faré un mig "copy-paste" al meu blog ;)

Josep Lluís ha dit...

tot teu , val la pena pasar-ho...
nanit