31/5/07

The Big Donorshow


Ahir, un amic i seguidor del bloc em deia: t’has oblidat de nosaltres?, en referència a la baixa activitat actual. Res més lluny de la realitat, succeeix que estic immers en plens exàmens i això no em deixa temps per res, tan sols per un lleu manteniment personal, molt per sota del que jo voldria. Però aquesta situació té els dies comptats, el 19 de juny recobraré la llibertat desitjada...

I seguint amb un altre tema, us diré que fa un parell de dies que vaig escoltar a Catalunya Radio, una informació que no m’ha deixat indiferent, des d’aleshores no he deixat de fer-me la mateixa pregunta: tot si val?.

Em refereixo al programa que emetrà el proper divendres a les 18:30 hores la cadena holandesa BNN: “The Big Donorshow” El Gran Show del donant.

Donat que la legislació holandesa permet les donacions en vida, s’ha muntat aquest programa en el que una dona de 37 anys, afectada per un càncer cerebral irreversible, serà el centre de competició de tres malalts de ronyó, que tractaran de convèncer-la per ser el receptor d’aquest òrgan.

Bé, jo ho deixo a la reflexió de cadascú, a mi no m’agrada,

3 comentaris:

JDA ha dit...

Home... jo trobo raonable que la senyora vulgui triar el receptor del seu ronyó... El que ja trobo horrible es que es faci "show" amb tot això...

Josep Lluís ha dit...

Aquí es trenca l’esperit bàsic de les donacions: donar sense rebre res a canvi. Això s’ha convertit en pur mercantilisme. Per una banda la donant. No crec que sigui un acte altruista cent per cent, segur que rep quelcom a canvi. La cadena de televisió, els beneficis són més que clars, i els receptors. Bé, alguna compensació econòmica ha d’haver-hi, no crec que dos se’n vagin a casa amb les mans a la butxaca.

Sempre he tingut entès que la confidencialitat es rigorosa. No es desvetlla qui era el donant al receptor. Aquí la cosa canvia.

JDA ha dit...

Home... jo sempre he cregut (sóc donador d'órgans i de sang) que saber qui rep l'órgan es mala idea (sempre podries pensar que "no s'ho mereix"). No saber qui es el receptor sempre et dona l'esperança que es algú que realment s'el mereix...

Tot i això... si una persona (per motius económics, això està clar) vol "fer negoci" amb això i una cadena (i la legislació holandesa) ho permet... Llavors els que s'hi han d'oposar són els espectadors... Si els expectadors no miren un programa el programa surt de la programació... Si el "morbo" guanya "al sentit comú" (que es el que pasará) el programa serà un éxit...

A casa meva per sort... el DVD va de bólid posant les series que mirem (es un luxás no haber de sofrir anuncis cada 2x3)... i la tele.. normalment per estar al dia de l'actualitat amb les notícies (que per cert... entre la política de sempre i el fútbol... poca cosa queda per notícies interesants... tot i que això es un altre tema) ;)