5/2/08

Eureka!

Una de les causes més habituals de les caigudes a la llar, està motivada per la utilització d’elements inadequats per a pujar o arribar a objectes en alçada: cadires en lloc d’escales, ús d’escales en mal estat (esglaons trencats), cadires amb rodes (que rellisquen i ja podeu imaginar la resta) o fins i tot taules que acaben inestabilizant-se al trepitjar un costat d’aquesta, la qual cosa provoca ineludiblement que caiguem a terra.

I perquè hem de pujar en una cadira?, es preguntarà més d’un. Doncs per exemple, per a canviar una bombeta fosa.

Tot i que l’avanç de la tecnologia ha arribat també al món de les bombetes (halògenes, fluorescents, leds, etc.), segueix sent habitual trobar en gairebé tot les llars les típiques incandescents, les de tota la vida.

Perquè el canvi d’una bombeta no sigui un malabarisme impossible, us presento un gadget interessant. Es tracta d’un braç telescòpic de fins a dos metres amb una ròtula, que duu incorporat una ventosa i un motor de dues rotacions. Aquest ens permet sense el més mínim risc, acostar-nos des de la distància a la bombeta fosa, descargolar-la i substituir-la per una de nova.

El preu de l’article està sobre els 79$, si ho vols clica
aquí i fes tu mateix la comanda.

I ja que hi sóm, aprofito per a explicar-vos el funcionament d'aquest tipus de bombeta:

Es tracta d'una ampolla de vidre a la qual s’hi ha practicat el buit, o s'ha omplert d'un gas inert. Dintre trobem un filament tungstè que passarà a estar incandescent quan fem circular electricitat per ell.

Una bombeta incandescent té una vida d'unes 1000 hores, encara que serà el filament qui determini la vida útil d'aquesta, atès que a poc a poc va degradant-se fins que es trenca.