27/3/08

El carrer és meu!

Deixar l'aplicació de noves tecnologies en mans de la intolerància o de la seguretat mal entesa, ens pot dur a situacions com la qual us presento a continuació:

L'empresa Compound Security Systems ha engegat un servei dirigit a negocis, comunitats o simplement per a rondinaires intolerants que desitgen fer del seu entorn un vedat privat. Es tracta del mosquit ultrasonic teenage deterrent o el que és el mateix, element dissuasori ultrasónic d'adolescents. Dispositiu que va ser dissenyat per a eliminar als joves que es concentren en centres comercials, portes de negocis o qualsevol altre lloc on es col·loquin per xerrar una estona.

Aquest “mosquit” emet un to d'alta freqüència que, segons diu el fabricant, solament afecta a persones menors de 25 anys. L'efecte, altra vegada segons ells, és una petita molèstia. Segons qui ho ha sofert, uns mals de cap inexplicables.

Tal vegada estem a les portes d'una nova guerra sónica. Cadascun amb el seu Ipod carregat amb la freqüència que farà fugir al rang d'edat desitjat. 25.mp3, 40.mp3, 55.mp3...


Cliqueu sobre el logotip, és el de l'empresa però aquest, us durà a una pàgina on podeu veure alguna opinió d'afectats i al temps, fer una prova d'audició.

Ja em direu com us ha anat.

10 comentaris:

Finestreta ha dit...

Ostres no sé per què el meu lector rss no em va dir que havies actualizat i em vaig perdre el post d'ahir!

Bé, sobre aquest, que fort!!! On arribarem! Jo mira, com que en tinc 24 i mig suposo que d'aquest me'n salvaria... no?

Josep Lluís ha dit...

Hola finestreta. Dependrà de la freqüència. Fes la prova, a vere fins on ets capaç d'escoltar. Jo millor no ho dic...(jeje)

Ferran Porta ha dit...

Jo he pogut escoltar el de 16Khz i següents... i en tinc 40.
Una idea una mica estranya, aquesta d'espantar personal amb ultrasons, no? Vaja, sabia que es feien servir per espantar animals (irracionals), però ara també persones...

Josep Lluís ha dit...

Sumant-ne 10 als teus Ferran, amb els auriculars baixo com a molt fins els 15 Khz.
Això nostre és un èxit...

Montse ha dit...

Quèeeeeeeeee?

Борис Савинков ha dit...

Això funciona!?!? Si funciona podria ser una falta de maltractament, i si no funciona un delicte d'estafa.

Josep Lluís ha dit...

Malauradament funciona. Si vas a la pàgina de prova veuràs que hi ha freqüències que només són audibles per una franja d’edat. Ara imagineu-vos el bombardeig constant d’aquest “soroll”.

Борис Савинков ha dit...

Ostres! jo només sento a partir dels 12Khz que diu que correspon als 50 anys, però encara no hi he arribat. Com posin en marxa un aparatet d'aquests per espantar la tercera edat m'afectarà a mi també.

Xavi ha dit...

Això es de pena,Josep,sembla l´audiometria que fa la mútua cada any al treball......quan senti alguna coseta ....apreti el boto.A mes segur que hi ha un concurs....qui aguanta mes,un record guiness,o simplement alguna cosa que el país dels dòlars sol fer en aquests tema

Josep Lluís ha dit...

És cert Xavi, penós es miri per on es miri.