29/3/08


Obliguen a una dona a llevar-se uns piercigns dels pits per a poder volar

Mandi Hamlin anava a agafar un vol el passat 24 de febrer quan diversos membres de l'Agència de Seguretat i Transport (TSA, per la seva sigles en anglès) li van obligar a llevar-se els pircings amb unes tenalles, després de mostrar els seus pits i mentre els agents reien d'ella, segons informa la CNN.

"No desitjo aquesta experiència a ningú", va dir Mandi en una roda de premsa. "La meva experiència amb la TSA va ser un malson que vaig haver d'aguantar. Ningú mereix ser tractat d'aquesta manera".

La dona, de 37 anys, volia volar des de la ciutat de Lubbock a Dallas quan una agent de la TSA li va ordenar detenir-se per a ser explorada després de passar sense problemes per un detector metàl·lic més gran.

L'agent va usar un detector individual que va emetre un senyal sonor quan va passar davant del pit de Mandi. Després d'explorar-la, Mandi li va explicar que tenia dos piercing en els mugrons. L'agent li va obligar a llevar-se'ls. No obstant això, la passatgera els va explicar que no podia llevar-se'ls i va preguntar si podia mostrar a l'agent femenina en privat que veritablement eren uns anells i no alguna cosa perillós.

Mandi va ser traslladada a una sala amb tots els agents, on darrere d'una cortinilla va intentar llevar-se'ls. Ho va aconseguir amb el primer, però el segon va ser impossible pel que va tornar a demanar que la deixessin marxar. De nou va rebre una negativa, pel que va sol·licitar als oficials unes tenalles.

La dona va mostrar a la premsa l'angoixa que va haver de passar per a llevar-se l'anell amb l'ajuda d'un maniquí. A més, Mandi va explicar que mentre estava darrere de la cortinilla escoltava com els agents es burlaven d'ella i reien.

Investigació de la TSA

La TSA ha obert una investigació sobre el succeït, encara que assegura que els seus agents "estan entrenats perquè en situacions com aquestes la integritat del passatger no sigui vulnerada".

En la seva pàgina web l'agència adverteix que en el cas de dur piercing i ser detectat abans d'agafar el vol, els passatgers tenen dret a exigir un lloc privat per a poder llevar-se'ls.

Mandi ha presentat una denúncia i exigeix una disculpa per part de la TSA per l'assetjament a la qual es va veure sotmesa i la vulneració dels seus drets. El meu client va ser públicament humiliada i ha "sofert un enorme dolor físic per a posar-li de nou els anells", a causa que el teixit ja ha cicatritzat, va dir el seu advocat.


Advocada a l'esquerra i Mandi a la dreta