15/4/08

Violència de gènere

La violència de gènere no és només un tema de les dones, ho és de tota la societat. I una bona mostra d’això, és la implicació que comença a haver-hi en algunes administracions properes, como ara L'Ajuntament de Blanes que ha donat un altre pas en pro de la protecció de les dones que es trobin en situacions de risc davant una possible agressió per violència de gènere a aquesta localitat.

A través dels departaments de Policia Local i els Serveis Socials, s’ha reactivat el conveni de teleassistència mòbil per a víctimes de violència de gènere que l'Ajuntament té signat amb Creu Roja com a gestora del servei de teleassistència.




El servei de teleassistència mòbil per a les víctimes de violència de gènere és una modalitat de servei, que amb la tecnologia adequada, ofereix a les víctimes que compten amb una ordre de protecció una atenció immediata i a distància, assegurant una resposta ràpida a les eventualitats que les puguin sobrevindre, les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any i sigui el lloc que sigui a on es trobi.

Per altra banda, aquest servei es basa en la utilització de tecnologies de la comunicació telefònica mòbil i de telelocalització. Permet que les dones en risc de patir violència de gènere puguin posar-se en contacte, davant situacions d'emergència, amb un centre atès per personal específicament preparat per donar una resposta adequada a la crisi plantejada bé per si mateixos o mobilitzant a altres recursos humans i materials propis de l'usuari o existents en la comunitat. El contacte amb el centre d'atenció pot establir-se en tot moment i des de qualsevol lloc, tan sols polsant un botó i en la modalitat de mans lliures.

9 comentaris:

Rita ha dit...

Doncs felicitats a l'Ajuntament de Blanes per la iniciativa. A veure si mica en mica, s'hi van incorporant tots els ajuntaments.

Борис Савинков ha dit...

Bona notícia. Lamentablement són necessàries aquestes actuacions

Anònim ha dit...

Tots hem de posar un granet contra aquesta xacra que afecta a la societat.
Tota iniciativa i serveis que es posin per evitar o protegir a qualsevol persona que pugui patir una agressió, i en aquest cas les dones, sigui ven rebuda.
Gràcies per publicar la notícia JL.

Josep Lluís ha dit...

rita tens raó, s’hi hauria d’afegir més administracions locals, les més properes al ciutadà, diuen…

jaume, una bona notícia dins d’una dolenta.

Miky, felicitats perquè ets part activa no tan sols d’aquesta proposta sinó,de moltes altres que intenten fer les coses millors i més fàcils a la gent.

Ferran Porta ha dit...

Un sent molta impotència cada cop que coneix el cas d'una (normalment) dona que pateix maltractaments durant anys. I ràbia. Quina sensació més terrible ha de ser, no només pel maltractament en sí, sinó pel fet que el pateixis de mans de qui t'estimes! És terrible.

Anònim ha dit...

Tothom parla de la violència de gènere referint-se en tot moment a l'home que maltracte a una dona, però, quan és a l'inrevés ningú fa publicitat.

En conclusió, els homes també patim violència ja sigui física o psicològica.

Josep Lluís ha dit...

És una veritable forma de terrorisme familiar. Com bé dius ferran, la impotència de ser agredit per qui t’estimes ha de ser terrible.

Tens tota la raó David

Però, si bé tretze homes van morir l’any passat víctimes dels maltractaments de les seves parelles, el nombre de dones mortes es va triplicar. Amb tot, no podem oblidar que els homes també pateixen la violència domèstica. I aquest també callen i no s’atreveixen a denunciar-ho.

Després de segles immersos en un sistema patriarcal en el nostre país, s’intenta establir un equilibri entre el femení i el masculí a través d’iniciatives per acabar amb la discriminació que ha sofert la dona. La llei Integral de Gènere n’és un exemple.

Així doncs, els homes que pateixen maltractaments estan protegits per l’article 173.2 del Codi Penal sobre la violència domèstica. A efectes pràctics pateixen uns discriminació positiva de la norma.

(en veu alta)

Em preguntava perquè hem de posar adjectius a la violència. Ho qualifiquem com a violència de gènere però, violència no és violència i ja està?

Anònim ha dit...

Doncs si et qüestiones el per què hem de donar-li nom a les coses, no vull ni pensar sobre el nom de la nova llei aprovada pel Parlament de Catalunya, el 16 d'abril de 2008, la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista.
Dret de les dones ? perdoneu-me, però crec que aquest no és un dret únic de les dones, sinò de la pròpia societat, és a dir, de tots.

Ferran Porta ha dit...

Josep Lluís, violència és violència, certament. Però suposo que és bò diferenciar-ne l'origen, les causes per poder tallar cada brot amb els instruments més addients. Suposo.