30/8/07

10 consells per a viatjar amb nens i que aquests no es maregin

No vull posar el dit en la nafra a ningú però, per a molts aquest cap de setmana serà el final de les seves vacances. De nou tocarà carregar maletes, souvenirs i altre cop s'escoltaran frases com aquesta: tots al cotxe tornem a casa.

Pensant en vosaltres, us deixo 10 consells perquè els nens no es maregin durant el viatge.

Una vegada estigueu allotjats ja em direu si la cosa a funcionat.

Menjar
El menjar abans del viatge pot ser determinant en l'estat posterior. Per tant, han d'evitar-se els menjars abundants, les begudes amb gas i la llet.

Horari
Les primeres hores del matí o en arribar la nit, ens evitaran un viatge calorós, i tal vegada tinguem sort i es dormi

Ventilació
Aquesta serà important per a evitar olors fortes que no faran altra cosa que provocar el mareig i la sensació de enclaustramient.

Sentit de la marxa
Els nens han d'asseure's en el mateix sentit de la marxa i no al revés. És bo que es fixin en punts fixos de l'horitzó, així disminuïx la sensació de moviment.

Aturades
És una bona mesura aturar-se de tant en tant, així estiren les cames ells i el teu mateix.

Pica pica
Galetes, caramels o alguna cosa lleugera per a “picar”, fa que s'entretinguin i sobretot, no tinguin l'estómac buit.

Entreteniment
Tal vegada no t'agradi la seva música, però no deixa de ser un bon entreteniment. Mentre estan pensant en la lletra de la cançó o en el seu artista favorit, la ment no dóna voltes a altres coses.

Medicaments
Finalment, si no hi ha res que ho desaconselli, hi ha medicaments que es poden prendre en la dosi indicades per a evitar el mareig. No se si és de caràcter general però a Espanya coneixem la Biodramina de tota la vida. Això si, cal prendre-la mitja hora abans d'iniciar el viatge, i no després no serviria de res.

Algú vol aportar algun consell que ens dugui als deu?, jo m'he deixat dos…

Bon viatge!