18/3/08

Accessibilitat

No estic d’acord quan parlem dels problemes d’accessibilitat i mobilitat reduïda, circumscrits només a persones amb alguna minusvalidesa física. Crec haver manifestat la meva opinió en diverses ocasions: tots som potencials patidors actius de les múltiples barreres arquitectòniques que ens trobem on vivim, vegeu si no:

• Algú s'ha trencat una cama i li enguixen, necessita caminar amb dues crosses, no?

• Un ancià/na caminant pel carrer amb un bastó. Una tercera cama que ocupa un lloc, un espai més gran.

• El pare i la mare surten a passejar amb el seu nadó, aquest per descomptat en el seu cotxet. I si són bessons aquest es converteix en un monovolumen.

• Sortir de compres amb un carret no és cosa rara. Cada vegada sembla més una mudança que altra cosa.

Fixeu-vos, encara no he esmentat a ningú que vagi pel carrer amb una cadira de rodes però, en tots els casos descrits també ens mancarà espai per a passar, per a girar, rampes d'accés i baranes.

Com veieu, en qualsevol moment podem ser “clients” d'aquests espais. Per uns, per altres i per a tots, hem de prendre consciència dels pobles i les ciutats que volem. Viure en uns o altres, és a dir el continent és una opció de vida, el contingut gairebé sempre una imposició…

7 comentaris:

Finestreta ha dit...

Doncs si, ja se que es... Una germana te bessons i tela marinera... Aqui a Alemanya m'he quedat parada de com de malament esta tambe aixo de l'accessibilitat!

Per cert, saps res del Jaume Puig? Fa dies que no escriu, deu ser de vacances...

Per ultim, perdo pels accents, soc a un teclat angles!

Josep Lluís ha dit...

Crec que és un problema generalitzat, durant molts anys hi ha hagut molt poca conciència en aquest sentit. Podem seguir donant temps al temps però mentre tant els que ho pateixen...

En Jaume com bé dius deu estar de vacances. Dies enrera ens trobavem fins i tot a la sopa, des de fa un parell o tres: missing.

Xavi ha dit...

Això passa molt sovint,pensem sempre despres,estem off line.......
mirem sempre que tot sigui bonic i no practic,i despres a patir una mica,total com sempre.....
L´acces es important per a tothom,
i per això com dic jo el disseny es important....m´han donat records L´Oliver, en Benji,L´Arale,Son Goku,i molts mes personatges Manga,molt bona la foto.

Anònim ha dit...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the TV de LCD, I hope you enjoy. The address is http://tv-lcd.blogspot.com. A hug.

Борис Савинков ha dit...

Ja he tornat de les vacances. He carregant bateries però he estat completament desconnectat. Tens raó amb aixó de les barreres arquitectóniques, i encara em sembla més intolerable quan les trobes en edifics públics on les persones tenen que anar-hi forçosament bé per rebre un servei o bé per complir alguna obligació.

Josep Lluís ha dit...

Per exemple, alguna "Casa Gran" que tu i jo coneixem...

Борис Савинков ha dit...

Exacte! m'has llegit el pensament.