22/3/07

Dia Mundial de l’Aigua


Jo estic en el grup dels convençuts que cada dia ha d’ésser el dia mundial de l’aigua, de la dona, del nen, de la gent gran, de donar sang, etc.

Mireu, és el meu parer està clar però, ser bo per un dia és quelcom realment fàcil. Tal vegada serveix per callar la nostra consciència, però a nivell global no serveix de res. Es tan sols una postura per fer-nos una foto, encara que aquesta resti per nosaltres i no em fem publicitat.

És possible que penseu que exagero, si us sembla podem analitzar el que succeeix al nostre voltant, llegint les darreres notícies de premsa. Després que cadascú reflexioni i tregui les seves conclusions:

Avui s’ha celebrat el dia mundial de l’aigua. I és que l’Assemblea General de les Nacions Unides va adoptar el 22 de desembre de 1993 la resolució A/RES/47/193 per la qual el 22 de març de cada any fos declarat Dia Mundial de l’Aigua, a celebrar-se a partir d’aquest any, en conformitat a les recomanacions de la Conferència de les Nacions Unides sobre Medi Ambient i Desenvolupament contingudes en el Capítol 18 (Recursos d’aigua dolça) de l’Agenda 21. Es va convidar aleshores als diferents Estats a consagrar aquest dia, en el marc del context nacional, a la celebració d’activitats concretes com el foment de la consciència pública a través de la producció i difusió de documentals i l’organització de conferències, meses rodones, seminaris i exposicions relacionades amb la conservació i desenvolupament de recursos hídrics així com la posta en pràctica de les recomanacions de l’Agenda 21.

Paral·lelament a aquesta celebració, podem llegir els següents articles en diferents mitjans de comunicació:

Els grans rius del mon ( amb diferència, les més grans fonts d’aigua) s’estan morint degut a la contínua pèrdua de cabdal degut a diferents planificacions, a proteccions inadequades de les àrees naturals, per la qual cosa, augmenten les amenaces d’escassesa d’aigua en un futur proper, així ho adverteix WWF/Adena. En aquest informe, WWF / Adena ofereix una llista dels 10 grans rius que estan agonitzant com a resultat del canvi climàtic, la contaminació i les presses.

Entre altres trobem: el Yangtze, Mekong, Salween, Ganges, Indo, Danubi, Riu de la Plata, El riu Bravo o Gran, el Nil-Llac Victòria i el Murria-Darling.
Per altra banda si persisteix l’absència de pluges fins a final d’any, el Govern de la Generalitat, aplicarà el Decret d’Emergència (aprovat ahir), que preveu dràstiques reduccions en l’abastiment d’aigua.

Crec que no hem d’esperar més, és hora que cadascú de nosaltres posi la seva gota d’aigua perquè aquesta situació no vagi a més. Us he parlat en altres ocasions de com veure i viure la vida amb optimisme, allò de la galleda mig plena o mig buida. Aquesta, si no hi posem remei està mig buida. No és un gran regal pels nostres fills.