27/3/07

El Bidcon

Com haureu comprovat en aquests darrers dies, no penjo tants articles al blog. No vull que penseu però, que és per manca de ganes, tot el contrari. Succeeix, que estic fent un curs de patró d’embarcacions d’emergència que fa que cada dia, després de la jornada laboral, m’hagi de desplaçar fora de Blanes arribant a casa entre les deu i onze de la nit. No queda massa temps per a res...

Bé, això em donarà peu més endavant, a obrir una secció sobre la seguretat a la mar. Us adonareu de la importància que te, perquè en mig d’aquesta gran bassa d’aigua, no hi ha res, ni bombers, ni ambulàncies, ni hospitals. Es depèn del treball en equip, de les mesures que es prenguin, de la destresa. Però tot i que res te a veure amb el que passa a terra, hi ha un aspecte és coincident: la manca de conscienciació en matèria de seguretat. Novament trobem aquell que s’ha comprat una embarcació de lleure o de treball, (recordeu el del pis o el del cotxe?) la dota de tota mena de sistemes electrònics que costen un ull de la cara, accessoris que res tenen a veure amb la navegació, però en arribar per exemple a l’armilla salvavides, regategen el preu i acaben comprant-ne una de menor qualitat, massa cara diuen. Un altre que no pensa el que fa, ei que és una armilla salvavides!!!. Estem parlant de la teva vida i la dels teus tripulants, que en ocasions és la teva pròpia família o amics, etc.

Mireu, fins aquí la introducció que res té a veure amb el tema del que us vull parlar avui: els senyals de trànsit, d’emergència, etc.

Unes i altres tenen una característica fonamental: la normalització. Els colors, les formes, els pictogrames que fan que siguem capaços de veure un senyal de stop a Girona, a Paris o Nova York i aturem el cotxe, està clar. Però en arribar a la carretera C-35 (en obres), ens trobem unes molt curioses. M’ha donat per batejar-les amb el nom de “bidcon” Estan formades per una base de color blau (un bidó), en alguns casos estan pintats amb colors fosforescents, tots ells amb un con a la part superior. Quan la tecnologia està més avançada en un punt de la carretera, trobem sobre el con una màquina amb un braç que mou una bandereta, l'enxaneta en aquest cas és un llum que quasi mai funciona.

Que volen dir?, Perill...atenció...obres?, o tal vegada fora de joc?... Hi ha un company que m'ha dit que s'acosta Setmana Santa.

Us ho deixo a la vostra imaginació, jo “per si les mosques” redueixo la velocitat i a esperar a veure que passa.

2 comentaris:

MC ha dit...

em sorprèn que no ho sàpigues. vol dir: "operari esmorzant"

salut

Josep Lluís ha dit...

Si no fora perquè els he vist. N'hi ha un munt, diria que ni un català, però això no lleva que hi hagi molta inventiva, o desproposit, no seé com anomenar-ho.
salut nen i vigila les esquerdes.