13/3/07

Una idea interessant


Avui m’ha arribat en un correu de la “Asociación Nacional de Voluntarios de Protección Civil”, una idea d’aquelles que un pensa: perquè no se m’ha ocorregut mi?. Però ja ho diuen: a Déu el que és de Déu, i al Cèsar el que és del Cèsar.

La comparteixo amb tots vosaltres, amb el prec que la poseu en pràctica, s’ho val.

Alguns serveis d’emergència s’han adonat que sovint, en els accidents de carretera i altres emergències, els ferits porten un telèfon mòbil. De tota manera, a l’hora de contactar amb familiars, no se sap a qui trucar d’una llista inacabable de números, alguns d’ells en clau.

Ens proposen una idea interessant. Es tracta que tot el mon afegeixi a la seva agenda del telèfon, el número de la persona amb la que cal contactar en cas d’urgència, sota un mateix pseudònim.

Com a proposta i per no inventar, podem utilitzar el pseudònim internacional ICE (In Case of Emergency). En aquest número inscriurem a la persona que trucaran els bombers, protecció civil, policia, sanitaris, etc.

Quan hi hagi més d’una opció, podrem anomenar-les com: ICE 1, ICE2, ICE3, etc.

Mireu, la idea no costa res i ens pot ajudar molt.

5 comentaris:

JDA ha dit...

Acabo de rebre un correu amb la mateixa info ;)

La veritat es que sí... que pot semblar una tontería pero molt útil ;)

Josep Lluís ha dit...

Bon dia JDA,
T’asseguro que si. Jo soc tècnic en emergències, em dedico professionalment a això, i és un dels grans cavalls de batalla. En moltes ocasions la única documentació i nexe entre l’accidentat i la família és el mòbil. Està clar que amb les dades del vehicle seguim el fil, però és una pèrdua important de temps. De vegades la diferencia entre acomiadar-se o no...
Gràcies per seguir aquí

JDA ha dit...

¿Gràcies per seguir aquí?

Gràcies a tú per anar actualitzant el blog (que continuo trobant genial :P)

MC ha dit...

hola JLLP, et vaig fer cas (com et dèia en el comentari del post posterior -sí l'he posat en una finestra equivocada, ja ho sé-) i aquesta tarda m'ha trucat la persona que he decidit tenir com a ICE i noi! m'he endut un ensurt de la hòstia! Bé, però ara ja estaré preparat per la pròxima...gràcies per la feina que fas i tot allò que ja saps...

Josep Lluís ha dit...

i dos dies més tard dic:
gràcies a tu estar, tu ja saps el que siginifica saber que hi ha algú a l'altre costat. amb tu,
http://malgratconfidencial.blogspot.com/
sempre amunt