18/6/07

Registre d'assegurances de vida

A partir de demà es comenta a funcionar el registre d’assegurances de vida. I ara segur que molts us pregunteu, de què serveix això?.

El registre d’assegurances de vida evitarà que cap de les pòlisses de cobertura de mort quedin sense cobrar per desconeixement dels beneficiaris.

A partir de demà, qualsevol ciutadà que es cregui beneficiari d’una assegurança de vida, podrà comprovar-ho al registre, transcorreguts 15 dies hàbils des de la mort. Per aquesta comprovació només caldrà adjuntar el certificat de defunció del titular, omplir la sol·licitud per a tal efecte i pagar una taxa de 3,33 euros en qualsevol entitat bancària.

La directora general de Registres i Notaries, Pilar Blanco, ha explicat que la creació d’aquest registre és quelcom únic en el món i que eleva el grau de “transparència i llibertat” de la societat espanyola. Ha remarcat també, la col·laboració de les asseguradores, que han facilitat informació de prop de 50 milions de contractes subscrits amb 201 companyies asseguradores.

Tota persona interessada obtindrà resposta a l’acte si va en persona a l’oficina central del registre, ubicada a la Plaça Benavente de Madrid. Si ho fa per correu, la demora serà de set dies.

Recordeu, us caldrà l’imprès 790. El podeu trobar a l’oficina de registre, a qualsevol de les 22 gerències territorials o als 432 registre civils que hi ha a Espanya. També el podeu trobar a la web:

www-mjusticia.es