15/7/07

La picada de mosquit

Per vèncer al nostre enemic, l’hem de conèixer. I això és el que pretenc fer avui amb els mosquits, perquè:

A qui no li ha picat algun cop un mosquit en alguna part del seu cos? I és que aquests arriben quan som més vulnerables: màniga curta, roba fina, dormim sobre el llit...

Hi ha dos moments del dia que són els seus preferits, al matí i al vespre. En el primer cas sembla que es desperten amb força, a la nit hi ha gana. A banda d’això hem de saber que són selectius a l’hora d’escollir la seva víctima. Ens trien en base al color de la pell, a l’olor, al gas carboni que desprenem, a l’edat, estat de salut. En definitiva un seguit de factors que fa que uns o altres siguem més proclius a tenir una cita amb ells, millor dit amb elles, ja que són les fèmines les que es dediquen a xuclar sang per alimentar les seves cries.

La veritat, és molt difícil prevenir una picada d’aquest insecte, per molts aparells d’ultrasons, cremes o mosquiteres que ens posem, pel que sembla, la rapidesa en donar un bon cop de ma és el millor remei.

Que fem si ens ha picat?

Primer de tot no rascar-nos després, podem posar-nos algun tipus de pomada que ens hauran aconsellat a la farmàcia, i sinó, diuen que un bon remei és l’amoníac.

Està vist que la millor solució és no sortir ni de nit ni de dia, no beure coses dolces, tapar-nos be i esbrinar si alguna de les nostres colònies o locions no els agrada...

Sort!