18/7/07

Lacra


Aquests dies he parlat en el bloc de les meduses, del mosquits, dels eriçons de mar, quan en realitat hi ha una veritable lacra que volta pel nostre entorn: els conductors sense assegurança.

Pel que sembla, les nostres carreteres en van plenes, sinó veieu l’estadística que va facilitar la DGT i el Consorci de Compensació d’Assegurances: Uns dos milions de vehicles circulen sense assegurança per les carreteres espanyoles. L’any 2005, va haver-hi un increment del 15% en comparació a l’exercici precedent. El fitxer informatiu de vehicles assegurats (FIVA) conclou que hi ha 25,7 milions de vehicles assegurats mentre que a 31 de desembre hi havia 27,7 de vehicles matriculats. Els comptes són clars, dos milions de diferència.


Que passa si ens aturen i no tenim l’assegurança?

És una opinió personal però, molt menys del que caldria. I és que des de la reforma del Codi Penal, conduir sense la segurança obligatòria ha deixat d’esser un delicte per passar a ser només una falta administrativa, diuen que l’atac és ara on fa més mal: la butxaca.

A partir d’aquell moment, es sanciona amb multes que van dels 600 als 3000 euros. De tota manera tot i que abans era delicte, tot podia acabar amb la consideració de si el conductor tenia solvència econòmica o no. Si aquest al·legava que no podia pagar, el jutge el podia multar amb 60 euros (més barat que assegurar-se)

Bé, no val donar-hi més voltes. El que condueix sense assegurança és un mal conductor, és insolidari, temerari i un potencial delinqüent, donat que davant d’un accident, per por a ésser descobert fugirà deixant al algú mal ferit allà mateix.

Tot plegat és una opinió... la meva