14/3/07

Símbol CE

Sens cap mena de dubte, la prevenció hauria d’estar present en tots els aspectes de la nostra vida. Però succeeix que ens anem relaxant i això, encara que no ens adonem, ens fa més vulnerables davant certs perills.


En favor d’aquesta prevenció, avui us vull parlar d’un símbol que estic convençut heu vist infinitat de vegades, però que de ben segur no coneixeu el seu significat. Estic parlant del símbol CE, marca que apareix en quasi tots els aparells.
Aquesta és una identificació que han de dur tots els productes que es comercialitzen en la Unió Europea, com per exemple màquines, joguines, ascensors, aparells a pressió, equips de comunicació, electrodomèstics o aliments. El fet de dur-lo, ens indica que el producte compleix totes les directrius que li són aplicables, i per tant són segurs i fiables. Les directrius que han de complir són relatives a la seguretat, a la salut i a les emissions electromagnètiques. han de complir la normativa.

És curiós però aquestes lletres no signifiquen oficialment res. És possible que originàriament pensessin en quelcom similar a Comunitat Europea.

El grafisme del símbol és especial, perquè no es tracta de lletres, sinó de cercles retallats en unes proporcions precises.

2 comentaris:

MC ha dit...

ja me l'he posat JLLP,

gràcies

Josep Lluís ha dit...

Així, així, fidedigne, de confiança...
1 abraçada