13/6/07

El Colesterol

Amb la implantació de la Llei de Riscos laborals, cada dia és més comú tenir en les nostres mans els resultats d’analítiques de sang que ens fan fer al nostre lloc de treball. Hi ha gran quantitat de paràmetres desconeguts per molts de nosaltres, entre ells els que corresponen al colesterol. Anem a veure els valors desitjables d’aquests, al desxifrar aquest tencaclosques ens permetrà posar el “fil a l’agulla” de la nostra salut.

Els nivells de colesterol i per extensió els nivells de lípids en sang són un paràmetre important per augmentar els risc d’infermetat cardiovascular, si estan elevats o per reduir el seu risc si es troben dins dels valor desitjables.

Amb el mateix nom de lípids es consideren diferents tipus de grasses que corren per la nostra sang. Els més importants i més habituals registrats en una anàlisi de sang son: el colesterol total, el colesterol LDL, el colesterol HDL i els triglicèrids.

Anem a veure’ls

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.

Josep Lluís ha dit...

Oi Rodrigo, graças por teu comentário. Visitei tua página e me agradou o das camisetas personalizadas. Passei-a a um montão de amigos, espero que um ou outro se ponha em contato contigo.
Até cedo

MC ha dit...

josep lluís? ets tu? de veritat? cony! com fas anar la llengua tiu!

Josep Lluís ha dit...

amigo albert, se não fora pelas línguas vivas, e, desculpa a tardança, um é humano...
um abraço
josep lluís