5/2/07

Data de caducitat i consum preferent


Coneixeu el significat dels termes, data de caducitat i data de consum preferent?. La diferència entre un i altra és un tema que, tots, com a consumidors hauríem de conèixer, però que molts confonen.

Data de caducitat

Implica que un cop depassada la data impresa en el producte, aquest podria causar danys a la nostra salut. Per tant, si ha arribat a la data indicada, aquest producte no s’ha d’ingerir i el millor és que el llencem a les escombraries.

Data de consum preferent

Indica que el producte no ofereix la plena qualitat que hauria d’oferir. És a dir, pot haver perdut alguna de les seves qualitats o no ser completament satisfactori per al consumidor. Això vol dir que es poden veure alterades les característiques organolèptiques (olor, sabor, etc.) Aquest producte encara es podria consumir.

En qualsevol cas

No hauríem de trobar comercialitzats productes que hagin rebassat qualsevol de les dues dates, han d’estar retirats de les prestatgeries.

Convé saber, que si una persona adquireix un aliment “passat de data”, té dret a que el venedor li restitueixi per un de data de caducitat o consum preferent no passats.

I recordeu

Per la vostra salut, no consumiu mai productes amb la data de caducitat caducada.