1/2/07

Medi Ambient


En aquests darrers dies, els mitjans de comunicació s’han fet reso d’una proposta de l’ONG francesa “La Alianza por el Planeta”. La seva intenció és cridar l’atenció sobre la importància de l’estalvi d’energia. I per això, ens demanen l’adhesió a manifestar-nos avui dia 1 de febrer, apagant tots els llums i desconnectant els aparells elèctrics entre les 19:55 i les 20:00 hores.


Aquest grup, ha triat el dia d’avui per fer aquesta apagada, perquè es presenta a Paris un informe de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic, elaborat per més de 3000 científics, i pel que sembla, no és massa favorable.

Com a opinió personal us diré, què no crec massa en actes aïllats. És a dir, si avui apaguem els llums i demà ens oblidem absolutament de tot, de poc haurà servit. Crec més en aquesta acció com a acte reivindicatiu, com a proposta de reflexió personal. Com a inici d'accions individuals. Avui pot ser la pressa de consciència per molts i a partir d’aquí, veure que fem i que hem de fer cadascú de nosaltres.

Com a proposta personal, que us sembla: no malbaratar tant paper, rebaixar el consum de combustible prenent menys el cotxe i utilitzant més el transport públic, apagar els llums de casa, de la feina o del lloc on ens trobem quan no calgui tenir-les enceses, rebaixar el consum d’aigua, reciclar des de les escombraries, fins a tot allò que cau en les nostres mans a casa...

Mireu, respecte a l’acte d’avui, vosaltres sabreu el que decidiu fer. Però si us demano, prendre consciència del mon que tenim i del que volem deixar als nostres fills. Aaquest si serà el nostre veritable llegat.

Us recomano la següent web de la Red Electrica de España. Trobareu un diagrama del consum elèctric en temps real: http://www.ree.es/index_de.html