13/2/07

Punt i seguit


Amb la lectura de d'aquest article de La Vanguardia, us convido a una reflexió.

Treball investiga els darrers accidents laborals que han causat quatre morts


13/02/2007

Barcelona. (EFE).- El departament de Treball de la Generalitat ha obert un expedient informatiu per determinar les causes de cada un dels tres accidents laborals que en menys de 24 hores han causat quatre morts a Catalunya, segons ha confirmat el director general de Relacions Laborals, Salvador Álvarez.

Un inspector de treball acompanyat d’un tècnic del departament de Treball s’han personat en cada un dels centres de treball on s’ha produït els accidents laborals per obrir una investigació, circumstància que es produeix cada cop que hi ha un accident laboral mortal o greu.

Álvarez ha explicat que l’expedient determinarà si els accidents s’han produït per manca de mesures de seguretat laboral i, si és necessari, s’aixecaran les actes infractores corresponents.


El director general de Relaciones Laborals de la Generalitat ha lamentat els quatre morts, tres d’ells estrangers, que hi ha hagut en les darreres hores degut a accidents laborals i ha dit que al concentrar-se en poques hores “dona la sensació de major sinistralitat” i que en el sector de la construcció es produeixen el doble d’accidents que en la resta de sectors, perquè hi ha un risc molt específic.

De tota manera Álvarez ha dit que l’any 2006 va baixar una mica l’índex d’incidència en el sector, es a dir el nombre d’accidents en relació amb la gent ocupada, encara que al govern català, li segueix “preocupant molt” aquest tema.
El responsable de Relacions Laborals ha recomanat a les empreses de la construcció que inverteixin més en prevenció de riscos laborals i que quan facin contractes destinin quantitats exclusives a prendre mesures de prevenció en les obres.

A més, i donat l’increment dels treballadors estrangers en el sector, Álvarez ha demanat que les empreses incrementin la formació en matèria de seguretat laboral als seus treballadors, especialment dirigida als treballadors immigrants, que poden tenir més dificultats de comunicació a l’hora d’entendre la normativaDes del departament es comunicarà a la Fiscalia la informació corresponent als accidents laborals mortals.


Notícia treta i traduïda de: